X

Armata Romana Anunta Multiple Activitati IMPORTANTE ale Militarilor Romani in Plin Razboi in Ucraina

Armata Romana anunta o serie de activitati foarte importante derulate de catre militarii romani in plin razboi in Ucraina, iar asta pentru ca in atentia noastra este adusa, intr-o prima faza, schimbarea comenzii grupului de lupta al NATO in Romania, totul fiind facut la Centrul National de Instruire Getica.

Armata Romana aduce deasemenea in atentia noastra cateva activitati de instruire pe care militarii romani le-au derulat in ultima perioada in diverse locatii din toata tara, antrenamentele avand loc pentru ca soldatii sa fie pregatiti pentru orice fel de posibile misiuni pe care ar trebui sa le deruleze.

“Schimbarea comenzii Grupului de luptă al NATO din România. Ceremonia de schimbare a comenzii Grupului de luptă al NATO dislocat în România a avut loc în Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, județul Brașov. Astfel, colonelul Benoît Chrissement a preluat comanda Grupului de luptă al NATO în România de la colonelul Patrick Guillaume. Activitatea s-a desfășurat în prezența generalului-locotenent Jérôme Goisque, Reprezentantul Militar Permanent al Franței la NATO și UE la Bruxelles și a generalului-maior Cristian-Daniel Dan, comandantul Corpului Multinațional Sud-Est (MNC-SE).

În această săptămână, „Lupii Negri” au început în forță antrenamentele în facilitățile de instruire ale batalionului ieșean. Experiența dobândită de militarii Batalionului 151 Infanterie „Războieni” în urma participării la diverse exerciții naționale, internaționale sau în teatrele de operații își spune cuvântul pe câmpul de instrucție. De la cel mai tânăr până la veteranii unității, militarii ieșeni dau dovadă de implicare și spirit de echipă.

Pregătiți pentru neprevăzut! Escadrila 572 Elicoptere din cadrul Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu a executat exerciții de tip extracție prin troliere, în vederea exersării procedurilor și tacticilor de căutare – salvare și recuperare a persoanelor de pe mare, pe timp de noapte. Cu o responsabilitate pe măsura gradului de risc, activitățile de pregătire îi ajută pe specialişti să acționeze în cel mai bun mod în situația producerii evenimentelor aviatice sau calamităților naturale.

Compania 249 Comunicații și Informatică în tabără de instrucție la munte
Militarii din cadrul Companiei 249 Comunicații și Informatică, subunitate subordonată comandamentului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, exersează tehnici, tactici și proceduri în mediul montan iarna, specifice vânătorilor de munte: orientare topografică, marșuri pe distanțe lungi, supraviețuire și instrucție pe schiuri.

Totodată, având în vedere specificul structurii, subunitatea testează și diferite modalități de asigurare a legăturilor și comunicațiilor în teren greu accesibil. Primele trageri cu muniție reală Seria de soldați gradați profesioniști, care parcurge programul de instruire inițială în cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” din Câmpulung, a executat pentru prima dată trageri cu armamentul individual cu muniție reală, în poligonul de tragere Măgura.”

This post was last modified on feb. 25, 2024, 10:47 AM 10:47

Disqus Comments Loading...