X

Marcel Bolos: 2 Anunturi foarte Importante pentru Viitorul Romaniei si E-Factura

Ministrul Finanțelor din România, Marcel Bolos, a anunțat astăzi consolidarea parteneriatului cu Elveția, în urma vizitei președintei Confederației Elvețiene, E.S. Viola Amherd. Aceasta marchează un pas important în direcția cooperării strânse între cele două națiuni, cu accent pe dezvoltare, inovare și tehnologie.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre implementarea celui de-al doilea Program de cooperare elvețiano-român, prin care Elveția alocă 221,5 milioane de franci elvețieni pentru susținerea unor domenii vitale precum educația duală și vocațională, eficiența energetică, cercetarea, finanțarea IMM-urilor, securitatea și ordinea publică, transportul, sănătatea, incluziunea socială și societatea civilă.

Un punct de interes mutual a fost consolidarea parteneriatului între universitățile și instituțiile de cercetare din România și Elveția, subliniind potențialul colaborării în domeniul inovației și dezvoltării tehnologice. De asemenea, președinta Amherd și-a exprimat aprecierea pentru succesul recent al României în obținerea primului Aviz Formal pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), asigurând sprijinul Elveției în acest proces.

Ministrul Bolos a discutat, de asemenea, despre progresele în învățământul dual și a subliniat modurile în care Elveția poate sprijini și încuraja antreprenoriatul și inovația în România.

Un alt subiect major a fost lansarea versiunii simplificate a aplicației e-Factura, o inițiativă menită să facă gestionarea facturilor mai accesibilă și mai ușoară pentru toți contribuabilii. Această versiune răspunde nevoilor mediului de afaceri, în special ale microîntreprinderilor, prin simplificarea procedurilor și oferirea unui set de funcționalități intuitive, inclusiv ghidaje automate și restrângerea nomenclatoarelor de TVA la cele mai frecvent utilizate.

Aceste inițiative subliniază angajamentul ambelor țări pentru aprofundarea cooperării bilaterale și susținerea dezvoltării economice și sociale prin tehnologie și inovare. Cu un focus comun pe educație, eficiență energetică și sprijinirea mediului de afaceri, România și Elveția își propun să atingă noi orizonturi de colaborare pentru binele comun al ambelor națiuni.

This post was last modified on mart. 7, 2024, 10:03 PM 22:03

Disqus Comments Loading...