X

Ministrul Apararii: Oficiale Anunturi de ULTIM MOMENT privind Activitatile pentru Romania, in Plin Razboi

Ministrul Apararii a publicat o serie de anunturi oficiale, de ultim moment, cu privire la activitatile desfasurate in plin razboi in Ucraina, iar asta pentru ca intr-o prima faza ni se aduce in atentie vizita lui Angel Tîlvăr in Slovenia pentru a discuta cu omologul sau situatia internationala complicata in care ne aflam.

Ministrul Apararii va participa si la o ceremonie speciala organizata de catre Slovenia, pentru celebrarea a 20 de ani de activitate in cadrul NATO, separat fiind aduse de catre MApN in atentia noastra o serie de actiuni derulate la nivelul tarii de catre soldati, si nu numai, iar mai multe detalii aveti mai jos.

“O delegație condusă de ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, efectuează o vizită oficială în Slovenia, în zilele de 27 și 28 martie, la invitația ministrului sloven al apărării, Marjan Šarec. Vizita se desfășoară în contextul sărbătoririi a 20 de ani de la aderarea Sloveniei la NATO, prilej cu care ministrul Tîlvăr va avea o întrevedere cu omologul său și va participa la dezbaterea cu tema „Back to the roots and Collective Defence – 75 years of NATO”.

Delegația Ministerului Apărării Naţionale, din care face parte și șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, va participa şi la ceremonia oficială organizată cu ocazia împlinirii a 20 de ani de când Slovenia este stat membru al Alianței Nord-Atlantice, după care va vizita Centrul NATO de Excelență pentru vânători de munte de la Poljče.

Vizita de lucru a locțiitorul comandantului Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est la comandamentul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”. În data de 26 martie, locțiitorul comandantului Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est și Senior National Representative în România, generalul de brigadă Loïc Girard , a efectuat o vizită de lucru în Cluj-Napoca.

Generalul francez a fost întâmpinat la sediul comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, de către comandantul marii unități, generalul-maior Bogdan Cernat, alături de comandantul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, generalul de brigadă Nicolae Oros. Activitatea a reprezentat o excelentă ocazie de a analiza oportunitățile de creștere a nivelului de interoperabilitate între trupele române și cele franceze, nivel început odată cu înființarea în România a unui BTG (Grup de Luptă Înaintat) NATO, sub comandă franceză.

Cu acest prilej, delegația franceză a vizitat și Muzeul „Mareșal Constantin Prezan”, filiala din Cluj-Napoca a Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”, aflat în incinta comandamentului diviziei. Secretarul de stat și șef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, doamna Simona Cojocaru, a efectuat astăzi, 27 martie, o vizită de informare-documentare la comandamentul Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” din Iași.”

This post was last modified on mart. 28, 2024, 9:51 PM 21:51

Disqus Comments Loading...