X

Ministrul Educatiei: Hotarare de Guvern Oficiala de ULTIM MOMENT cu Masuri Importante in Romania

Ministrul Educatiei aduce in atentia milioanelor de romani din intreaga tara o hotarare de Guvern oficiala de ultim moment, despre care ar trebui sa stie oamenii, iar asta pentru ca Ligia Deca vrea sa faca reorganizarea Institutul de Cercetare şi Producţie pentru Cultura şi Industrializarea Sfeclei de Zahăr şi Substanţelor Dulci Fundulea.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre faptul ca Ligia Deca vrea sa il transforme intr-o unitate de cercetare-dezvoltare fara personalitate juridica, de catre ASE din Bucuresti, iata ce conditii sunt impuse pentru ca Hotararea de Guvern sa fie pusa in aplicare de catre autoritatile din Romania in perioada urmatoare.

“În baza prevederilor art. 28 din Legea nr. 45/2009, se preia Institutul de Cercetare şi Producţie pentru Cultura şi Industrializarea Sfeclei de Zahăr şi Substanţelor Dulci Fundulea, ca unitate de cercetare-dezvoltare, fără personalitate juridică, în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Ca urmare a reorganizării Institutului de Cercetare şi Producţie pentru Cultura şi Industrializarea Sfeclei de Zahăr şi Substanţelor Dulci Fundulea, Staţiunea de Cercetare Dezvoltare în Economie Agroalimentară și a Mediului.

Va fi finanţată din venituri proprii, subvenţii de la bugetul de stat şi din alte surse legal constituite şi va funcţiona ca unitate fără personalitate juridică în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, având organe de conducere proprii şi un patrimoniu afectat îndeplinirii misiunii proprii, conform regulamentului propriu de organizare.

Prin Hotărârea Senatului Universitar al Academiei de Studii Economice din București nr. 194/22.09.2021 cu privire la aprobarea preluării de către Academia de Studii Economice din București a Institutului de Cercetare și Producție pentru Cultura și Industrializarea Sfeclei de Zahăr și Substanțelor Dulci Fundulea s-a aprobat preluarea de către Academia de Studii Economice din București a Institutului de Cercetare și Producție pentru Cultura și Industrializarea Sfeclei de Zahăr și Substanțelor Dulci Fundulea.

Prin Hotărârea Consiliului de Administrație al Academiei de Studii Economice din București nr. 726/29.11.2023 pentru aprobarea atribuțiilor principale ale Institutului de Cercetare și Producție pentru Cultura și Industrializarea Sfeclei de Zahăr și Substanțelor Dulci Fundulea în vederea preluării în cadrul ASE și reorganizării prin Hotărârea de Guvern.

S-au aprobat atribuțiile principale ale Institutului de Cercetare și Producție pentru Cultura și Industrializarea Sfeclei de Zahăr și Substanțelor Dulci Fundulea. Prin prezentul act normativ se clarifică statutul juridic al acestei staţiuni. Obiectivele activităţii Staţiunii de Cercetare Dezvoltare în Economie Agroalimentară și a Mediului, stabilite ca urmare a reorganizării.”

This post was last modified on apr. 21, 2024, 11:28 AM 11:28

Disqus Comments Loading...