X

Romania: Anunturile Oficiale de ULTIM MOMENT din CE pentru Cand Adera la Schengen

Romania este in centrul unor anunturi oficiale de ultim moment ale Comisiei Europene despre cand adera la Schengen, iar asta pentru ca in atentia noastra sunt aduse declaratiile comisarului european de interne, Ylva Johansson, iar asta pentru ca vorbeste despre urmatorul pas pentru ridicarea controalelor la granitele terestre din Schengen, ultimele ramase active.

Romania este pregatita sa adere la Schengen, conform comisarului Ylva Johansson, iar acest lucru ar trebui sa fie discutat in cadrul sedintei Consiliului Uniunii Europene din luna iunie, fiind realizate inclusiv discutii cu presidintia belgiana pentru ca acest lucru sa se intample, iar Romania sa adere total la Spatiul Schengen, fara vreun control de vreun fel.

Romania are nevoie de ajutorul Belgiei pentru ca acest lucru sa se intample, insa daca nu se va intampla, atunci va trebui sa asteptam pana cand Ungaria va prelua presidintia Consiliului Uniunii Europene, deoarece Viktor Orban va duce cand adera Romania la Schengen in 2024, asta daca se va intampla acest lucru dupa alegerile europarlamentare si schimbarile din cadrul CE.

“Și vă pot spune că, acum două zile, Comisia a adoptat raportul anual Schengen, unde, pentru prima dată, am propus de asemenea recomandări pentru Consiliu, în care propunem Consiliului să stabilească în acest an data la care să se elimine controalele interne la frontierele terestre. Această propunere va fi discutată în cadrul următorului Consiliu din iunie.

Și știu că este o prioritate și pentru președinția belgiană. Vreau să vă spun că am avut un schimb foarte constructiv de opinii, unde ambii miniștri, Stoyanov și Predoiu, au vorbit despre îmbunătățirile realizate atât în Bulgaria, cât și în România. a declarat comisarul european de interne Ylva Johansson.”

This post was last modified on apr. 21, 2024, 7:12 PM 19:12

Disqus Comments Loading...