X

Ministrul Sanatatii: Multiple Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT in Atentia Imediata a Romanilor

Ministrul Sanatatii aduce in imediata atentie a milioane de romani masurile importante care sunt luate pentru tara noastra, iar asta pentru ca 14 spitale vor avea infrastructura medicala ambulatorie dezvoltata, conform lui ALexandru Rafila, el facand afirmatia in cursul zilelor trecute pentru oameni.

Ministrul Sanatatii detaliaza mai jos ce inseamna aceste investitii, vorbind inclusiv despre achizitia de echipamente medicale, Alexandru RAfila aducand in atentie si situatia de la spitalul regional de la Iasi, acolo unde sunt alocate sume mari de bani pentru ca spitalul sa fie realizat in perioada urmatoare.

“Infrastructura medicală ambulatorie se dezvoltă în 14 spitale din București cu investiții de aproximativ 157 milioane de lei prin PNRR. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a participat joi la deschiderea oficială a Forumului Naţional de Neurologie, cu tema Strategia Naţională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare şi Cerebrovasculare (SNBCC). “Corpul medical este adus într-o zonă care nu este a lui – zona politică, de multe ori şi în diverse dezbateri, dispute de natură electorală.

Noi trebuie să lucrăm pentru că încrederea oamenilor în corpul medical se traduce în încrederea oamenilor în sistemul de sănătate şi cred că ceea ce se întâmplă cu profesioniştii din domeniul neurologie, dar şi din multe alte specialităţi medicale, respectiv aplecarea faţă de pacienţi, empatia cu care îşi tratează pacienţii, profesionalismul cu care îşi tratează pacienţii merită toată aprecierea.

Si nu merită aducere în derizoriu prin diverse informaţii false.”, a declarat joi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, la deschiderea oficială a Forumului Naţional de Neurologie. Acesta a adăugat că lucrează împreună cu organizaţiile profesionale ale medicilor şi asistenţilor medicali pentru construirea încrederii în corpul medical.

Dezvoltăm infrastructura medicală din România într-un ritm alert prin finanțările PNRR. Vă prezentăm mai jos o parte din proiectele demarate în județul Prahova prin PNRR: Am reabilitat, modernizat și dotat infrastructura ambulatorie existentă din Spitalul de Pediatrie Ploiești cu o investiție ce depășește 7 milioane de lei.

Am dotat cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte cu o investiție ce depășește 2 milioane de lei. Am redus riscul de infecții nosocomiale în Spitalul Municipal Ploiesti și în Spitalul de Pediatrie Ploiești cu o investiție ce depășește 27 milioane de lei. Investiția de 700 de milioane de euro practic începe astăzi. Cel mai mult vă voi bucura când vom putea sărbători Spitalul Regional de Urgență Iași, atunci când va intra în funcțiune, peste 4 ani.”

This post was last modified on apr. 21, 2024, 7:12 PM 19:12

Disqus Comments Loading...