X

Austria: Masurile “Inovatoare” Oficiale de ULTIM MOMENT Anuntate de Viena, cum Ajuta Aderarea Romaniei la Schengen

Austria anunta in mod oficial deciziile de ultim moment, care au dus la formarea unui grup de state din interiorul Uniunii Europene, al carui scop este de a lupta impotriva migratiei ilegale, aparent folosind solutii inovatoare, precum cele pe care tari ca Danemarca si Marea Britanie vor sa le puna in aplicare, ceea ce poate ajuta aderarea Romaniei la Schengen.

Austria a convins mai multe tari sa-I sustina ideile de analiza a cererilor de azil in tari terte si de deportare mai rapida a celor care nu au cereri de azil aprobate, masuri care pot duce intr-un final la reducerea migratiei ilegale pe teritoriul sau si pot contribui la finalizarea aderarii Romaniei la Schengen in perioada urmatoare.

Austria continua sa aduca in discutie faptul ca multi migranti isi pierd viata incercand sa ajunga in Europa, si ca traficul de persoane destabilizeaza zone din UE, dar in realitate Karl Nehammer se gandeste doar la metode prin care sa reduca cheltuielile tarii sale, asa cum a facut de cand blocheaza aderarea Romaniei la Schengen, adica din 2022.

“În căutarea unor soluții inovatoare în lupta împotriva migrației ilegale, s-a format un grup din ce în ce mai mare de state membre ale UE interesate, la inițiativa Austriei și Danemarcei. Aceasta oferă consiliere intensivă cu privire la noile abordări, precum și la idei și soluții inovatoare în cooperare cu țări terțe sigure.

Vedem că oamenii se îneacă în Marea Mediterană, că industria de contrabandă destabilizază zone întregi și pune astfel presiune asupra societății din Europa. Avem nevoie de mai mult control la frontierele externe. Modele precum cele urmărite de Danemarca, Marea Britanie cu Rwanda sau Italia cu Albania ar putea fi exemplare.”

This post was last modified on mai 2, 2024, 6:13 PM 18:13

Disqus Comments Loading...