X

Ministerul Apararii: Masurile Oficiale de ULTIM MOMENT si Actiunile pentru Romania in Plin Razboi in Ucraina

Ministerul Apararii aduce in imediata atentie a tuturor romanilor o serie de actiuni extrem de importante derulate pentru tara noastra, in prim-plan fiind adusa o vizita facuta de catre ministrul britanic pentru Fortele Armate, la baza Mihail Kogalniceanu, unde s-a intalnit cu reprezentantii romani, discutand despre situatia tarii noastre in aceasta perioada.

Ministerul Apararii explica mai jos pe ce anume s-au axat discutiile avute, ele fiind foarte importante in contextul in care razboiul din Ucraina este inca foarte departe de final, astfel ca e nevoie de intarirea cooperarii cu aliatii cei mai importanti, pentru a ne bucura de stabilitate si securitate, in conditiile in care Rusia ramane o amenintare extrem de serioasa pentru noi.

“Vizita ministrului Forțelor Armate din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, domnul Leo Docherty, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. În data de 08.05.2024, Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu a găzduit vizita ministrului Forțelor Armate din Regatul Unit, domnul Leo Docherty, în prezența şefului Statului Major al Forţelor Aeriene, domnul general maior Leonard-Gabriel BARABOI.

Activitățile desfășurate pe parcursul vizitei au contribuit la dezvoltarea și consolidarea planurilor de cooperare militară între cele două structuri, asigurând reprezentarea la nivel înalt și promovarea intereselor României în domeniu, constituind totodată o oportunitate pentru detalierea posibilităților de cooperare pe linia desfășurării misiunii de Poliție Aeriană întărită (eAP), precum și a derulării exercițiilor și a evaluărilor viitoare.

Cu acest prilej, secretarul de stat a reiterat importanța Parteneriatului Strategic cu Marea Britanie, fiind transmisă aprecierea pentru contribuția Londrei la structurile multinaționale din țara noastră și pentru participarea la misiunea de poliție aeriană întărită/eAP din România, în sprijinul consolidării posturii de descurajare și apărare de pe flancul estic aliat.

De asemenea, în cadrul discuțiilor a fost subliniat faptul că marcarea a 75 de ani de la înființarea NATO are loc pe fondul unui mediu de securitate impredictibil, care continuă să definească agenda strategică și să aibă impact atât asupra securității euro-atlantice, cât și a unității, intereselor și valorilor Alianței. Referitor la securitatea din regiunea Mării Negre, secretarul de stat a precizat că în contextul războiul de agresiune al Federației Ruse în Ucraina.

Această zonă rămâne de importanță strategică pentru întreaga securitate europeană și euroatlantică. Mai mult, a reliefat importanța continuării acordării sprijinului pentru Ucraina și pentru ceilalți parteneri din regiune, cu accent pe Republica Moldova. Sprijinul și cooperarea susținută oferite de trupele din Regat au avut o contribuție semnificativă în gestionarea provocărilor de securitate din regiunea Mării Negre.”

This post was last modified on mai 9, 2024, 5:24 PM 17:24

Disqus Comments Loading...