X

Ministrul Educatiei: 2 Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT, foarte IMPORTANTE pentru Viitorul Invatamantului

Ministrul Educatiei a facut 2 anunturi foarte importante in urma unor actiuni derulate in tara noastra, iar asta pentru ca Ligia Deca vorbeste intr-o prima faza despre cat de importanta poate fi inteligenta artificiala in sistemele de invatamant si cum poate fi ea integrata in moduri cat mai sigure, spre beneficiul elevilor din toata Romania.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre inteligenta artificiala si despre digitalizarea invatamantului din Romania, un proces complex, care se va derula pe perioade lungi de timp, insa multumita lui, elevii romani se vor putea bucura de educatie de calitate, la standarde europene, Ligia Deca dorind sa aduca acest lucru pentru tinerii romani.

“Sfârșit de zi, ieri, la un eveniment important: ANIS Internațional Summit, panelul Education & work. Cred, și am transmis asta, că inteligența artificială va fi integrată din ce în ce mai mult în educație. Însă este extrem de important ca această integrare să fie bazată pe digitalizarea platformelor şi a resurselor educaționale, pentru că doar astfel vom putea beneficia cu adevărat de avantajele acestui instrument.

De asemenea, este esențial ca AI să fie un instrument centrat pe nevoile elevilor şi util cadrelor didactice, cu respectarea normelor de etică şi a standardelor de protecție a datelor personale. Digitalizarea evaluării la examenele naționale, de exemplu, ne ajută să identificăm rezultatele reale ale învățării și este pentru prima dată când România dispune de un astfel de instrument.

Resursele digitale pe care le folosim la clasă înseamnă nu doar ore mai dinamice, ci și instrumente care să ușureze accesul la informație, transmiterea, înțelegerea şi utilizarea ei. Este și responsabilitatea noastră să-i ajutăm pe copii să integreze constructiv tehnologia în activitățile lor, iar unul dintre demersurile concrete este că vom forma 100.000 de profesori în domeniul pedagogiei digitale.

Mulțumesc pentru invitație! A fost o bucurie să fiu prezentă la un eveniment care reunește actori din mediul public și privat, într-un parteneriat valoros pentru întreaga societate! am fost în mijlocul tinerilor, la conferința de închidere a unei ample campanii naționale – „Europa în fiecare localitate”, o inițiativă a Tineretului Național Liberal prin care vocea noilor generații a fost auzită în fiecare colț al României.

Le-am transmis ce înseamnă Europa pentru învățământul românesc – peste jumătate de milion de tineri români care au beneficiat de programul Erasmus, universități europene, investiții de 3,5 miliarde de euro, de care vom beneficia grație PNRR, și multe alte proiecte finanțate prin Programul Operațional Educație și Ocupare.”

This post was last modified on mai 9, 2024, 5:25 PM 17:25

Disqus Comments Loading...