X

Ministrul Sanatatii: Problema INGRIJORATOARE de ULTIM MOMENT a Romaniei, Anunturile lui Alexandru Rafila

Ministrul Sanatatii aduce in imediata atentie a tuturor romanilor o ingrjiorare oficiala de ultim moment, care pentru Alexandru Rafila reprezinta o problema nationala, deoarece numarul copiilor vaccinati impotriva rujeolei este in scadere in ultimii ani, in timp ce numarul imbolnavirilor este in crestere, iar multe persoane sunt in pericol.

Ministrul Sanatatii vorbeste mai jos despre ceea ce reprezinta aceasta scadere a numarului de persoane vaccinate impotriva rujeolei, iar asta pentru ca pe masura ce procentul de persoane vaccinate scade, creste riscul infectarii la nivel national, dar cresc si riscurile pentru persoanele in varsta, care sunt vulnerabile in fata acestei boli foarte contagioase.

“Din păcate, nu există alte variante, pentru că soluția, ca să spunem așa, naturală este trecerea prin boală. Or, într-o țară este România unde acoperirea vaccinală, cum spuneați, este relativ scăzută față de ideal, care ar însemna peste 90-95% dintre copii vaccinați cu doza întâi în jur de 80, cu doza a doua mai puțin de 70%, e clar că riscul de a te îmbolnăvi, mai ales la o vârstă mai mare.

Sau la vârsta adultă, este, există, iar lucrul ăsta nu face altceva decât să ducă la cazuri complicate, la decese. Avem 15 decese, aproape 15.000 de cazuri înregistrate în România, ceea ce reprezintă totuși o îngrijorare pentru sănătatea publică. Și în mod evident că soluția este vaccinarea. Oricine nu este vaccinat sau nu a trecut prin boală se poate îmbolnăvi.

Așa că grupul acesta vulnerabil, pe care îl /…/ dumneavoastră, crește an de an, pe măsură ce acoperirea vaccinală este redusă. Și lucrul acesta favorizează și transmiterea de tip epidemic. Am avut mai multe județe unde am avut astfel de transmiteri – Brașov, Mureș, Arad, în comunități în care acoperirea vaccinală era scăzută.

Am avut victime în rândul copiilor foarte mici, pentru că ei se vaccinează abia la vârsta de un an, și, dacă se îmbolnăvesc de la frații lor mai mari care nu fuseseră vaccinați, atunci sunt la ric. Și am avut și decese în rândul acestei categorii de populație. La orice medic de familie poate fi realizată această vaccinare.

Vaccinul există în cantități suficiente, este sigur, este un vaccin pe care și-l pot administra și adulții, în cazul în care fie n-au trecut prin boală până în momentul de față, fie nu au fost vaccinați. E foarte, foarte simplu să faci acest vaccin. Nu costă nimic, doar să te duci la medicul de familie să soliciți să te vaccinezi, dacă nu ai făcut-o până acum.”

This post was last modified on mai 19, 2024, 10:09 AM 10:09

Disqus Comments Loading...