X

Presedintele Volodimir Zelenski Anunta Masurile de ULTIM MOMENT Aplicate pentru Ucraina

Președintele Volodimir Zelenski a transmis un mesaj optimist națiunii, subliniind progresele realizate pe mai multe fronturi în lupta Ucrainei împotriva agresiunii. Într-o declarație recentă, liderul ucrainean a abordat atât evoluțiile militare, cât și eforturile diplomatice, evidențiind angajamentul ferm al țării sale în fața provocărilor actuale.

Situația de pe câmpul de luptă

„Această zi ne-a adus mai multe oportunități”, a spus Zelenski, referindu-se la situația din regiunile Donețk și Harkov, unde confruntările sunt cele mai intense. Comandantul șef Oleksandr Syrskyi a raportat direct de pe câmpul de luptă, unde se află alături de brigăzile angajate în apărare. „Este prea devreme pentru a trage concluzii, dar situația este sub control”, a adăugat președintele. Forțele ucrainene continuă să respingă atacurile ocupanților, iar tensiunea rămâne ridicată.

Zelenski a menționat, de asemenea, eforturile suplimentare de întărire a apărării în direcția Harkov. „Mulți războinici – în special locuitorii Harkovului – s-au ridicat pentru a apăra regiunea. Își fac treaba și le mulțumesc tuturor pentru eficiență”, a spus el. Președintele și-a exprimat recunoștința față de toți cei care ajută Ucraina și a adus un omagiu războinicilor care apără statul și poporul: „Slavă tuturor războinicilor noștri! Glorie Ucrainei!”

Activitatea internațională

Pe lângă aspectele militare, Zelenski a subliniat și importanța relațiilor internaționale în strategia de apărare a Ucrainei. „Ne continuăm activitatea internațională”, a afirmat el, anunțând conversațiile telefonice avute cu președintele Franței, Emmanuel Macron, și președintele Republicii Coreea, Yoon Suk Yeol. Tema principală a discuțiilor a fost pregătirea pentru Summitul Global pentru Pace, ambele țări confirmând participarea la acest eveniment crucial.

Discuția cu Emmanuel Macron a fost detaliată, abordând situația de pe linia frontului și necesitățile de apărare ale Ucrainei. „Am discutat despre consolidarea apărării aeriene și a sistemelor suplimentare de artilerie, inclusiv artileria cu rază lungă și obuzele”, a explicat Zelenski. Cu Yoon Suk Yeol, președintele ucrainean a vorbit despre dezvoltarea cooperării bilaterale și crearea unui sistem de angajamente de securitate pentru Ucraina, vizând un acord bilateral relevant privind aceste angajamente.

Președintele Zelenski a subliniat importanța sprijinului internațional și cooperării pentru securitatea și stabilitatea Ucrainei. Mesajul său reflectă un angajament continuu de a apăra națiunea și de a construi alianțe puternice în fața provocărilor comune.

This post was last modified on mai 19, 2024, 10:11 AM 10:11

Disqus Comments Loading...