X

Austria: Masurile Necesare de URGENTA in Europa, Aderarea Romaniei la Schengen in Discutie

Austria cere o serie de masuri, care sunt necesare de implementare de urgenta in Europa, iar asta pentru ca ministrul austria Gerhard Karner vorbeste despre probleme majore cu care se confrunta Cipru, tara din Spatiul Schengen, din cauza migrantilor, iar asta poate pune serios in discutie finalizarea aderarii Romaniei.

Austria cere ca sirienii, cei mai numerosi dintre migrantii care depun cereri de azil, sa fie deportati catre zone sigure din Siria daca au cererile de azil respinse, Cipru punand in discutie aceasta problema serioasa, cerand in acelasi timp ca masuri radicale sa fie luate, pentru ca finalizarea aderarii la Schengen sa fie posibila.

Austria vrea sa lucreze cu mai multe tari din UE pentru a-si duce la indeplinire planurile cu privire la reducerea migratiei in perioada urmatoare, iar finalizarea aderarii Romaniei la Schengen depinde intr-o foarte mare masura de ceea ce vrea si Cipru, pentru ca pe acolo intra in UE multi migranti care depun cereri de azil.

“Cipru are cea mai mare sarcină în ceea ce privește numărul de cereri de azil în raport cu populația din Europa și este țara de destinație pentru migranții sirieni. Insula mediteraneană a înregistrat 5.400 de cereri de azil din partea sirienilor în primăvară, al doilea cel mai mare număr din UE. Presiunea asupra rutei mediteraneene de est rămâne ridicată.

Cu toate acestea, ministrul de Interne cipriot a raportat că numărul sosirilor de bărci a scăzut semnificativ de când președintele Comisiei UE, Von der Leyen, a purtat discuții în Liban. În Austria, numărul reținărilor de imigranți ilegali a scăzut masiv în primăvară. În Burgenland, 230 de persoane au fost oprite pentru trecerea ilegală a frontierei în primul trimestru.”

This post was last modified on mai 22, 2024, 2:50 PM 14:50

Disqus Comments Loading...