X

Ministrul Apararii: Multiplele Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT cu Actiuni pentru Romania

Ministrul Apararii aduce in imediata noastra atentie o serie de anunturi oficiale de ultim moment, cu actiunile luate pentru Romania in vederea intaririi tarii noastre in plin razboi in Ucraina, Angel Tilvar avand o intalnire cu omologul sau turc, discutand cu el despre provocarile majore pe care razboiul de la granite il aduce pentru noi toti.

Ministrul Apararii ofera mai jos detalii importante despre intalnire, dar separat MApN vorbeste despre actiunile militarilor romani, inclusiv a Fortelor Aeriene Romane, plus o noua campanie de recrutare pe care autoritatile din tara noastra o deruleaza pentru a atrage militari profesionisti in randurile sale in acest an.

“Am avut, la Ankara, o întrevedere cu omologul meu turc, Yaşar Güler, în marja primei reuniuni a Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt România – Turcia. A fost un prilej bun pentru continuarea discuțiilor privind necesitatea consolidării securității în regiunea Mării Negre și a creșterii cooperării dintre cele două state în domeniul securității și apărării. Angajamentele Ankarei pentru securitatea la Marea Neagră și pentru stabilitatea flancului estic al NATO.

Prin participarea la misiunea aliată de poliție aeriană întărită și prin contribuțiile la încadrarea Comandamentelor structurilor multinaționale care funcționează în România sub stindard NATO reprezintă un mesaj important al unității și solidarității în această regiune. În cadrul discuțiilor, am reiterat importanța continuării demersurilor pentru operaționalizarea inițiativei de combatere a minelor navale în derivă din Marea Neagră – MCM Black Sea, ca proiect prioritar de cooperare în vederea creșterii siguranței navigației.

Ministerul Apărării Naționale organizează, în perioada 20 mai – 27 iunie, o nouă campanie de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României. Sunt disponibile 4936 de locuri de rezervişti voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați) în unităţi militare de pe întregul teritoriu național.

Detalii suplimentare pot fi obținute de la sediul centrelor militare zonale, judeţene sau de sector. Săptămâna trecută, militari din Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” s-au instruit alături de militarii polonezi🇵🇱 din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est. Căpitanul Cristian Cobzaru din cadrul Batalionului 814 Tancuri „Mihai Vodă” din Turda a fost decorat de către comandantul FLF-BG FRA FN, colonelul Benoît Chrissement, cu „La médaille de la défense nationale échelon bronze” a Ministerului Apărării Naționale al Republicii Francez.

Forţele Aeriene Române participă la ediţia a IX-a a Expoziţiei internaţionale dedicată apărării, siguranţei naţionale şi industriei aeronautice – Black Sea Defence & Aerospace 2024. Pe parcursul a trei zile, 22-24 mai, Forţele Aeriene Române și alte 400 de companii românești și internaționale de apărare își vor prezenta tehnica militară și echipamentele modern.”

This post was last modified on mai 22, 2024, 9:54 AM 09:54

Disqus Comments Loading...