X

Ministrul Educatiei: 2 Importante Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT in ATENTIA a Milioane de Elevi din Tara

Ministrul Educatiei aduce in atentia a milioane de elevi din toata Romania, doua importante anunturi oficiale de ultim moment, primul dintre ele vizand Ziua Internationala a Biodiversitatii, Ligia Deca fiind prezenta in Parcul National Piatra Craiului, acolo unde au fost prezenti inclusiv presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, dar si ministrul mediului, Mircea Fechet.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea inclusiv despre propunerile pentru membrii Comitetelor de selectrie pentru fiecare comisie de specialitate a CNATDCU, lista acestora fiind completata si publicata pentru toti cei interesati sa afle informatii in legatura cu oamenii care ar urma sa faca parte din aceasta comisie.

‘”Am lansat în consultare propunerile pentru membrii Comitetelor de selecție pentru fiecare comisie de specialitate a CNATDCU. Lista membrilor Comitetelor de selecție a fost realizată ținând cont de propunerile instituțiilor de învățământ superior și ale unor organizații și/sau organisme reprezentative pentru învățământul superior și cercetarea științifică din România. După finalizarea dezbaterii publice, Ministerul Educației va emite ordinul de ministru cu componența comitetelor de selecție.

Am vizitat astăzi, de Ziua Internațională a Biodiversității, împreună cu Președintele României, domnul Klaus Iohannis, şi colegul meu, Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Parcul Național ,,Piatra Craiului”. Vizita, la care au participat directorii de parcuri naționale și naturale din diverse regiuni ale țării, a avut loc și în contextul în care pe 24 mai sărbătorim Ziua Europeană a Parcurilor Naționale.

M-a bucurat să aflu că Rezervația este vizitată constant de un număr mare de copii și îmi doresc să continuăm efortul de a-i învăța să aibă grijă de mediu, mai ales că, pentru prima dată, țara noastră are o Strategie națională privind educația pentru mediu și schimbări climatice. Anul trecut s-au desfășurat peste 800.000 de activități în cadrul Programului „Săptămâna verde” și, așa cum am anunțat acum ceva timp.

De anul viitor vom acorda și sprijin financiar pentru activitățile din program. Se adaugă, ca resursă de activități gratuite, platforma online saptamanaverde.edu.ro, lansată anul trecut. Extrem de importante sunt și reformele și investițiile prin PNRR care susțin tranziția verde: 225 de milioane de euro pentru construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi.

Si peste 250 de milioane de euro pentru achiziționarea de microbuze școlare „verzi”. Mulțumesc colegilor noștri din școli pentru preocuparea de a le dezvolta copiilor dorința de a proteja mediul! Mai ales că apropierea de natură, pe lângă obiectivul de păstrare a biodiversității, face parte și din construirea unui stil de viață sănătos.”

This post was last modified on mai 22, 2024, 7:01 PM 19:01

Disqus Comments Loading...