X

Netflix: Dezvaluirile INCREDIBILE Facute de CEO-ul Companiei pentru Toata Lumea

Într-un eveniment recent desfășurat la Stanford Graduate School of Business, Reed Hastings, președintele executiv al Netflix, a dezvăluit o poveste neobișnuită despre un alt concept de afaceri pe care l-a avut înainte de a fonda gigantul serviciilor de streaming. Hastings a crezut că un „mouse mouse” – un dispozitiv care permitea utilizatorilor să controleze cursorul unui computer cu picioarele – va deveni un nume cunoscut în tehnologie.

„A fost o idee groaznică, dar am fost la fel de dedicat acestei idei groaznice ca și Netflix,” a spus Hastings. El a mărturisit că a fost atât de convins de potențialul acestei invenții, încât era dispus să abandoneze studiile pentru a construi o companie în jurul ei.

Reed Hastings, cunoscut acum pentru succesul global al Netflix, a avut dintotdeauna credința că ideile sale ar putea schimba lumea. În cazul „mouse mouse”, el era student la masterat în informatică la Stanford. Ideea i-a venit din frustrarea provocată de timpul pierdut în trecerea între tastatură și mouse. El a angajat un student de inginerie mecanică pentru a dezvolta un prototip, dar și-a dat seama rapid că nu va funcționa. „Aveam crampe la picioare și, pe lângă asta, era un mediu foarte murdar”, a explicat Hastings.

Povestea lui Hastings este un exemplu clasic de perseverență și învățare din eșecuri. Deși „mouse mouse” nu a fost un succes, Hastings a învățat lecții valoroase care l-au ajutat ulterior în crearea Netflix. „Ca antreprenor, trebuie să simți că poți sări dintr-un avion și să prinzi o pasăre în zbor,” a spus el într-un interviu pentru Wired în 2012. „Este un act de prostie și majoritatea antreprenorilor nu reușesc, dar de câteva ori o fac.”

Netflix: Dezvaluirile INCREDIBILE Facute de CEO-ul Companiei pentru Toata Lumea

După ce a renunțat la ideea „mouse mouse”, Hastings a continuat să exploreze alte oportunități antreprenoriale. A decis că vrea să fie antreprenor încă din gimnaziu, când a început să vândă scobitori înmuiate în ulei de scorțișoară cu 0,05 dolari bucata. „Acelea au fost experiențele care m-au făcut să vreau să creez lucruri,” a spus Hastings. „Abia mai târziu mi-am dat seama că trebuie să le și vinzi.”

Hastings a absolvit Stanford în 1988 și a fondat prima sa companie, Pure Software, trei ani mai târziu. Pure Software, care crea instrumente de programare, a devenit publică în 1995 și a fost achiziționată de Rational Software pentru 525 milioane USD în 1997.

În 1997, Hastings și Marc Randolph au fondat Netflix, o companie care a început ca un serviciu de închiriere de DVD-uri prin poștă și s-a transformat în liderul mondial al serviciilor de streaming. În prezent, Netflix este disponibil în peste 190 de țări și are milioane de abonați în întreaga lume.

Succesul Netflix a fost posibil datorită angajamentului și încrederii lui Hastings în ideile sale. În timp ce „mouse mouse” a fost un eșec, acea experiență l-a pregătit pentru succesul monumental al Netflix. Astăzi, Netflix continuă să revoluționeze industria divertismentului, demonstrând că uneori, eșecurile timpurii pot deschide calea către inovații care schimbă lumea.

This post was last modified on mai 22, 2024, 3:09 PM 15:09

Disqus Comments Loading...