X

Finalizarea Aderarii Romaniei la Schengen si Anunturile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Austriei

Finalizarea aderarii Romaniei la Schengen pare mai posibila ca niciodata in momentul de fata, iar asta pentru ca Austria confirma oficial ceea ce asteapta milioane de oameni, faptul ca situatia privind cereril de azil s-a imbunatatit radical in ultimele luni, iar veto-ul impus in decembrie 2022 nu pare sa mai aiba vreo ratiune reala in acest moment.

Romania a aderat la Schenge doar cu granitele aeriene din cauza faptului ca Austria vrea sa reduca numarul de migranti care ajung in tara sa, iar ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, confirma ca acest lucru se intampla, scazand atat cererile de repatriere, cat si cererile de acordare a azilului, in primele luni din 2024, o realizare remarcabila.

Austria pune succesul pe masurile sale radicale de control a frontierelor, si cele de testare ADN a solicitantilor de repatriere, insa in final conteaza mai putin pentru noi ce face Karl Nehammer, atat timp cat va permite finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, un obiectiv la care se lucreaza “la foc continuu” in aceasta perioada de la Bucuresti.

“În aprilie, doar 811 de persoane au solicitat intrarea în Austria. Adică cu 1.374 mai puține decât în ​​ianuarie și, de asemenea, semnificativ mai puțin decât media lunară a anului precedent (1.169). Un total de 9.173 de cereri de azil au fost depuse în prima treime a anului, ceea ce este cu 33% mai puțin decât în ​​perioada comparabilă din 2023.

Cifrele în scădere se datorează în principal faptului că am luat măsuri masive în Austria. Cu toate acestea, sunt necesare noi abordări și la nivel european. Dacă există acuzații, acestea trebuie investigate și clarificate. Dar adevărul este că sistemul actual nu este satisfăcător. sustine ministrul federal de interne Gerhard Karner.”

This post was last modified on mai 23, 2024, 11:23 AM 11:23

Disqus Comments Loading...