X

Declaratiile Oficiale ale Ministrului Educatiei, de ULTIM MOMENT, in Atentia Elevilor si Profesorilor

Ministrul Educatiei transmite un mesaj extrem de important pentru elevii din scolile Romaniei, iar asta pentru ca Ligia Deca vorbeste despre alfabetizarea digitala, care a devenit la fel de importanta ca literatia si numeratia, aducand in atentia parintilor si profesorilor ca este necesara realizarea ei pentru scolile din toata Romania acum.

Ministrul Educatiei explica mai jos cum se va realiza digitalizare ain scolile din toata Romania, desigur cu bani proveniti de la Uniunea Europeana, dar mai mult decat atat, vorbeste despre deciziile luate de catre presedintele PNL, Nicolae Ciuca, si posibil candidat la alegerile prezidentiale, cu privire la salariile profesorilor din Romania.

“Cred că suntem în momentul în care alfabetizarea digitală a devenit la fel de importantă ca literația și numerația. Am avut nevoie, în perioada pandemiei, să ne dezvoltăm rapid competențele digitale, mai ales în sistemul educațional. Acum suntem în etapa post-pandemie și avem deja un cadru european de competențe digitale, DigCompEDU.

Urmează să dezvoltăm un Cadru de competențe digitale adecvat țării noastre, iar astăzi am participat la o consultare interinstituțională privind elaborarea acestui Cadru, împreună cu Ministrul Digitalizării, domnul Bogdan Ivan Gruia, doamna Anna Akhalkatsi, Manager de Țară pentru România și Ungaria, Banca Mondială, alături de specialiști ai instituțiilor implicate în procesul de consultare.

Așa cum știți, există un efort semnificativ de dotare a școlilor prin PNRR cu echipamente digitale. Pentru a le putea utiliza, avem nevoie de competențe digitale ale profesorilor, iar pentru asta vom forma 100.000 de cadre didactice. Trebuie să facem ceea ce este nevoie pentru a ajunge la nivelul de competență digitală care să permită profesorilor să le dea elevilor și studenților o șansă reală de alfabetizare digitală.

În mod sigur, acesta este un efort transversal – fiecare cadru didactic, indiferent de disciplina pe care o predă, trebuie să poată să formeze competențe digitale, prin modul în care utilizează tehnologia pe care o are și o va avea la dispoziție în sălile de clasă și în laboratoare. Iar efortul conjugat al ministerelor implicate, corelat cu asistența tehnică a Băncii Mondiale, ne va aduce mai aproape de acest deziderat.

Aduceți-vă aminte că domnul președinte Ciucă nu a făcut ceea ce spuneau angajamentele politice și a rămas până când a crescut salariile dascălilor. A susținut până în ultimul moment faptul că ei trebuie să aibă salariile pe care le merită. A găsit resursele și împreună cu conducerea Partidului Național Liberal și cu miniștrii din Guvern, am reușit să avem astăzi, că numai mâine nu-i poimâine.”

This post was last modified on mai 24, 2024, 9:18 AM 09:18

Disqus Comments Loading...