X

Karl Nehammer SOCHEAZA Europa cu Declaratii de ULTIM MOMENT, ce pot Ajuta Aderarea Romaniei la Schengen

Karl Nehammer socheaza din nou Europa, cu un anunt oficial de ultim moment care a ridicat multe sprancene, cancelarul Austriei laudand Marea Britanie pentru deportarea aplicantilor de azil in tari terte, precum Rwanda, un derapaj care face parte dintr-o lunga lista de miscari controversate, ca blocarea aderarii Romaniei la Schengen.

Karl Nehammer a spus ca Marea Britanie este un pionier in ceea ce priveste deportarea azilantilor in tari terte, iar UE ar trebui sa faca acelasi lucru, pentru a reduce numarul de cereri de azil pe care le inregistreaza in fiecare an, acesta fiind motivul principal pentru blocarea aderarii Romaniei la Schengen, inca din anul 2022.

Karl Nehammer a si semnat o scrisoare recenta care cere introducerea unor reguli mai stricte in noul pact privind azilul si migratia, semnat recent de catre statele UE, finalizarea aderarii Romaniei la Schengen nefiind una dintre prioritatile pe care cancelarul austriac le are in momentul de fata, dar asta nu e vreo surpriza.

“Regatul Unit este un pionier în această cale, care va fi importantă și pentru Uniunea Europeană. Cu modelul Rwanda, este un pionier pentru noi să putem pune și procedurile de azil în țări terțe sigure pe agenda Uniunii Europene. Austria și Regatul Unit, care au părăsit Uniunea Europeană în 2020.

Sunt parteneri strategici atunci când vine vorba de a putea desfășura proceduri de azil în țări terțe sigure. Austria este una dintre cele 15 țări din uniunea celor 27 de națiuni care a cerut săptămâna trecută mai multe acorduri cu țările din care imigranții pleacă sau călătoresc pentru a ajunge în Europa. Apelul a venit după ce statele membre UE au aprobat reforme majore ale sistemului de azil al blocului.”

This post was last modified on mai 24, 2024, 9:54 AM 09:54

Disqus Comments Loading...