X

Informarile Oficiale ale Ministrului Educatiei cu Anunturi de ULTIM MOMENT pentru Sistemul de Invatamant

Ministrul Educatiei vorbeste in mod oficial, prin doua anunturi de ultim moment, despre organizarea unui concurs special pentru ocuparea unor posturi in cadrul Institutului Limbii Romane, Ligia Deca detaliind mai jos ceea ce ar trebui sa faca persoanele care ar urma sa indeplineasca aceste roluri, dupa ce isi vor prelua posturile.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea si despre ziua de 1 iunie, una foarte speciala pentru copiii din toata Romania, iar asta pentru ca Ligia Deca explica felul in care TVR 1 va incerca sa le ofere copiiilor divertisment de calitate, atat la televizor, cat si in lumea reala, iar mai multe detalii despre tot aveti disponibile acum mai jos.

“Institutul Limbii Române anunță organizarea concursului pentru ocuparea posturilor de lector de limba română din statul de funcții al lectorilor #ILR pe perioadă determinată, pentru anul universitar 2024-2025 (cu posibilitatea prelungirii contractului, anual, pentru o durată totală de maximum 3 ani universitari).

Postul de lector de limba română presupune promovarea limbii, literaturii, culturii și civilizației românești prin. Activități didactice (curs, seminar, laborator, consultații, examene, elaborarea de materiale didactice, traduceri etc.); activități de cercetare științifică (participări/organizări de manifestări științifice, îndrumarea și coordonarea studenților etc.).

Organizarea și participarea la alte activități profesionale și culturale în comunitatea academică. Candidații trebuie să fie cadre didactice, titulare într-o instituție/unitate de învățământ românească acreditată sau autorizată, cu o vechime la catedră de minimum 2 ani.

De 1 Iunie „Copiii cuceresc televiziunea”! Televiziunea Română pregătește un program special pentru întreaga familie, cu concursuri și emisiuni care celebrează bucuria și performanța, descoperind copii talentați și curajoși care nu renunță niciodată la visurile lor. Pe 22 mai, Televiziunea Română a lansat concursul „Telejurnalul copiilor”, care. Se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani; se desfășoară online, pe rețelele de socializare.

În premieră, doi dintre participanți vor avea șansa să prezinte, alături de jurnalistul Mihai Rădulescu, o ediție specială a Telejurnalului principal de la TVR 1. Cei interesați trebuie să înregistreze un material video citind unul dintre cele 10 texte publicate pe site-ul tvr.ro și să-l posteze pe paginile personale de pe rețelele sociale, însoțite de hashtag-ul #televiziuneacopiilor, ⏳ până pe 29 mai 2024, ora 23:59. Câștigătorii vor fi desemnați de un juriu format din profesioniști din mass-media.”

This post was last modified on mai 24, 2024, 4:50 PM 16:50

Disqus Comments Loading...