X

Romania Pune in Actiune Noi Masuri Oficiale de ULTIM MOMENT pentru Aderarea la Schengen

Romania pune in actiune o serie de noi masuri oficiale de ultim moment pentru aderarea la Schengen, iar asta pentru ca in cursul zilelor trecute, autoritatile din Romania au discutat cu cele din Bulgaria despre modalitatile prin care cooperarea poate fi intarita, in special privind controlarea granitelor si reducerea intrarilor ilegale.

Romania si Bulgaria coopereaza de foarte multa vreme pentru a-si grabi aderarea la Schengen, iar aceasta intalnire vizeaza inclusiv stabilirea de masuri spceiale care sa permita reducerea traficului de migranti catre Vestul Europei, astfel incat Karl Nehammer sa nu se mai planga de numarul mare de cereri de azil din Austria.

Romania si Bulgaria vor intari cooperarea nu doar la granite, ci si in ale segmente ale operatiunilor interne, totul in ideea de a putea oferi siguranta cetatenilor din ambele tari, a grabi aderarea la Schengen fara controale la granitele terestre, dar si de a reduce numarul de migranti care ajung in ambele tari in aceasta perioada.

“Întâlnirea a avut ca scop evaluarea implementării aspectelor convenite de către viceprim-ministrul, ministrul afacerilor interne, Cătălin PREDOIU, cu omologul bulgar, Kalin Stoianov, cu prilejul vizitei, la Sofia, la 18 aprilie 2024, în contextul aderării la spațiul Schengen, respectiv măsurile compensatorii întreprinse de cele două state în urma ridicării controalelor la frontierele aeriene și maritime.

Cele două părți au stabilit măsuri punctuale în vederea intensificării cooperării operative pentru combaterea criminalității organizate și a celei transfrontaliere, cu accent pe traficul de migranți, traficul de droguri, precum și operațiuni speciale. Totodată, au fost stabilite viitoare acțiuni operative în perspectiva eliminării controalelor la frontierele interne terestre, cu accent pe securizarea frontierelor, combaterea migrației ilegale și a criminalității organizate în general.”

This post was last modified on mai 24, 2024, 6:19 PM 18:19

Disqus Comments Loading...