An iPhone 4 catching fire because of the USB port?

The image above was sent by an AT&T employee to the BGR with the explanation that the said iPhone caught fire at the bottom where the USB cable is connected to the phone and as you can see the flame melted the plastic around the cable and left burn marks on the phone. The person from AT&T claims that it is the first time he has seen something like this, but he received confirmation from an Apple Store that the problem with that iPhone 4 could be due to a faulty USB port. Does Apple know about the existence of such problems?

I've heard stories about iPhones/iPod Touches that caught fire, but this is the first time I've seen pictures of one that caught fire while connected to USB. The story seems to be true, however I remain reserved about its authenticity.

12 COMMENTS

  1. Este imposibil. Un cablu se incalzeste (dar nu ia Foc, ci doar se topeste si scoate fum) numai in cazul in care se verifica un scurt circuit (adik, pt cine nu intelege ce inseamna, este atunci cand curentul atraversat se intoarce pe acelasi fir), iar la 5V nu se poate manifesta asemenea. In cazul in care ar fi fost mai multi volti (pe putin 12) ar fi fost posibil da si in acel caz nu sar fi topit plasticul si lamierele ci doar firul.

    Sun doua posibilitati:

    1. Cablu nu era original ci marfa chinezeasca de 2 bani.

    2. Probabilm mai mult ca sigur a fost facut expre.

    Dak ar fi fost o problema a terminalu-lui sar fi intamplat acest accident la prima incarcare.

    Va rog sa nu credeti aceste falsitati ce va poate schimba ideea despre iPhone 4.

    Multe probleme remarcate sunt false si publicate de catre Media sau alte companii concurente, pentru a strica imaginea iPhonu-lui.

  2. nu se potriveste…cablul a avut flaca in mijloc vad in poza iar pe iphone e in coltul din dreapta , primul sfert, presupun ca a fost profocat cu ceva usor inflamabil / explozibil.

  3. Din ce in ce mai mult ma bate gandul sa trec pe un samsung galaxy sdecat sa imi isu iphone 4. Din ce in ce mai multe probleme. Sunt de acord ca unele sunt manufacturate insa nu iese fum fara foc…

  4. chiar daca ar fi adevarata povestea asta, e totusi un incident minor in comparatie cu exploziile de 3gs-uri de vara trecuta, care nu se mai opreau:)) Nici ele nu s-au mai repetat dupa saptamana respectiva, deci e destul de clar ca erau povesti targetate rau-intentionate.

    @iXtreme: e o corvoada sa citesc ce-ai scris, daca mai faceai cateva greseli nici nu mai era in romana:)) dar iti dau dreptate

  5. Cablul din imagine este cu mufa de plastic ingusta asa cum sunt cele originale de la iPhone 3G, dar in pozele cu iPhone 4 ( au fost publicate poze cu iPhone 4 pe site pe aici pe undeva ) se vede clar ca acestea au in cutie cabluri cu mufa lata, ceea ce ma face sa cred ca aceste cabluri au fost schimbate tocmai ca sa se evite aceasta problema. In imaginea de mai sus este folosit deci un alt cablu decat cel cu care a venit telefonul in cutie si probabil ca aici este problema. Parerea mea.

  6. Rectific….

    In postul de mai sus mam inselat cu privire la cablu. Am privit mai cu atentie imaginile si am constatat ca m-am inselat in privinta mufei de plastic de la cablu. cablul din cutia iphone este lafel ca si cele de pana acum. Asadar scuze de erore. Rog moderatorul sa stearga eventual postul de mai sus si implicit si pe acesta.

  7. Da si eu am patit așa ceva cun iPod am luat alimentarea de la chinezi si misa ars numai ce lam băgat an priza a ieșit fum .mam dus sa le explic tot ei au fost tari an gura maido sa iau si bătaie !