Apple launches iTunes Movie Store in 11 European countries, forget about Romania

    Today Apple has launched iTunes Movie Store in 11 European countries, but unfortunately Romania was forgotten by the company from Cupertino. Bulgaria, Cyprus, the Czech Republic, Estonia, Hungary, Latvia, Lithuania, Malta, Poland, Slovakia and Slovenia have an iTunes Movie Store as of today, Romania still remaining without such a store. To be honest, I am extremely amazed to see that Bulgaria has such a movie store and in our country one has not yet been launched and this makes me think that somewhere someone asked too much money from Apple during the negotiations.

   When it was released iTunes Music Store in Romania, the terms and conditions introduced by Apple specify that in the future we will also be able to download movies from iTunes, but now we have been overlooked. Maybe in the next days Apple will launch the iTunes Movie store here too or maybe not, it is certain that others have it and we don't. In countries where the iTunes Movie Store exists, movies can be rented for €2.99 in the SD version and €3.99 in the HD version, and the purchase of a movie costs €10.

34 COMMENTS

  1. As fi curios cati posesori de iphone ipad ipod sunt in romania …in ritmul asta bulgaria va avea si primul applestore…jenant

  2. nu imi fac griji . exista torrente :)) . acum serios daca ei nu imi ofera posibilitatea de a cumpara de ce sa nu piratez ?

  3. hai sa fim seriosi…cati dintre voi vor cumpara filme de pe itunes movie store……segmentul asta este rezervatcelor care calatoresc mult si vor sa se uite la un film pe terminalu lor….ca noi nu bagam 10 euro (40 de lei) in filme aiurea ….in loc sa-i bem cu femeia in oras

  4. Atata timp cat exista vplay si serialepenet care nu cred ca functioneaza f legal, cum credeti ca ar putea concura Apple care cere bani din care o parte ajung la producatori 😉

  5. Foarte pe scurt, nu uitati ca mai exista si appletv si pe la noi, si da, as inchiria filme, fara nici oproblema, dar muzica, nu mersi!

  6. @Zaone, vezi ca ai listat 11 tari, poate Romania e a 12-a! Totusi sunt uimit ca au ales Bulgaria inaintea Romaniei si asta ma pune la gandul ca bulgarii achizitioneaza aplicatii/muzica mai activ decat romanii, asta ar fi cea mai logica cauza.

  7. Bulgaria are de 3 ori mai putini oameni decat Romania, chiar nu inteleg de ce au pus-o. Nu stii, exista pe undeva lista tarilor dupa numarul de descarcari, inclusiv cu plata, din iTunes?

  8. Probabil încă se țin negocierile. Și pentru muzică s-a negociat până în ultima zi, și România a fost cât pe ce să rateze lansarea atunci. Cred că de data asta inevitabilul s-a întâmplat. Nu-i nimic, foarte bine că distribuitorii români au un cuvânt de spus; mi-e greu să cred că s-au “haladit” pentru că până la urmă ar fi în interesul lor o asemenea lansare, probabil condițiile Apple au fost din anumite motive inacceptabile.

    Dincolo de asta, pe mine chiar nu mă interesează acest serviciu, am observat că oricum catalogul e restrâns – așa ceva găsești în orice magazin de specialitate sau centru de închirieri și mai ai și subtitrare/dublaj în română.

  9. @Zaone, pai daca Apple sustine ca s-au descarcat 10 miliarde aplicatii, recent 16, atunci are cu siguranta statistica pe tari, nu? Sau aceste date nu le divulga?

    PS: de fapt, nu ar fi chiar corecte aceste statistici, dat fiind faptul ca multi au conturi de US sau tari din UE, so e irelevant…

  10. @Zaone, am si eu cateva intrebari off-topic, daca nu te superi: pentru a fi developer al iOS, conteaza din ce tara esti? Este nevoie de vreo inregistrare la vreo institutie ca fiind antrprenor, caci totusi e o afacere, si ma intreb daca e chiar atat de simplu, doar cu 99$, si go on! Verificarea update-urilor dureaza la fel de mult precum verificarea aplicatiei nou-lansate? Din ce surse ai luat cunostinta cu limbajul Objective-C? Intreb fiindca pe developer.apple.com nu am gasit foarte multe raspunsuri la intrebarile mele.

  11. Nu e ca music store nu ar fi avut succes(doar nor fi bulgarii mai breji k noi in ceea c priveste achizitionarea de songs) iar resatul tarilor listate ma indoiesc ca ar fi fost mai breze….
    Sigur a fost o problema legata de bani, alt motiv nu ar putea exista….

  12. @Victor Bulgar: Nu sunt developer. Nu iti pot spune decat ca: pentru inregistrarea din romania trebuie sa trimiti fax cu datele personale, cont card, pin, etc. Update-urile dureaza mai putin.

  13. bag picioarele, miam facut cont pt USA, uite asa de ciuda…..
    dati create new account din AppStore(iTunes) si nu veti fi obligati sa folositi un credit card
    si aveti acces la TOT, inclusiv Ping
    Tot ce va trebuie e o adresa de mail noua….

  14. BTW: stie cineva de ce hartoage ai nevoie pentru a-ti face card de debit in BG? Habar n-am de ce nu sunt inca filme in itunes RO dar cred ca tragand o fuga pana la Ruse, facut card, alimentat apoi din RO terminam balciul.

  15. Sorry, uitasem! Aveai pe cineva care se ocupa cu aplicatia idevice.ro. Intreb de tara, fiindca sunt in Republica Moldova, si, de obicei, noi avem si mai putine “implicari” in lumea civilizata.

  16. @Sir Vladio : cum adica ai acces la tot? Poate la trailere nu si la filme, iar subiectul asta era.Si eu am cont pe iTunes USA. si chiar stiu la ce ai acces si la ce nu.
    Eu unul sigur as cumpara filme,Am cumparat si un album in prima zi , asa de incurajare , dar nu cred ca se va ma intampla prea curand . In ceea ce priveste filmele insa mi se pare o varianta foarte ok , mai ales ca am si un apple tv , ceea ce duce la o varianta foarte eleganta (sa zicem).Pana la urma un film la cineva oricum sare de e 10 euro de pereche , basca deplasarea , eventuale consumatii. etc. Mi se pare absolut oksa dai 12 lei pe un film pentru toata familia.

  17. In primul rand imi displace foarte mult expresia repetata “am fost trecuti cu vederea” sau “Romania a fost uitata de catre Apple”. E clar ca nu Apple a ales sa nu avem asa ceva.
    Daca nu-ti trece contractul, nu se poate activa optiunea…de parca daca ar fi fost dupa ei nu am fi avut toti acces la tot. Sa fim seriosi, e in interesul lor sa isi ia banu gros.
    Bineinteles Romania, tara aia mica si din lumea a treia cum suntem vazuti, din estul europei, trebuie sa se tina sus si tare si sa incerce sa suga cati mai multi bani in urma deal-urilor din astea jenibile si uite asa pierdem oportunitati uneori mari, uneori mai putin importante si uite asa Bulgaria devine mai open-minded si uite asa altii castiga si noi stam si ne uitam si salivam…
    Inflexibilitatea tipic romaneasca ne este propria otrava.
    De cand cu music store-ul vreau sa zic ca nu am mai downloadat UN mp3 de pe torrenti sau alte surse ilegale. Chiar intentionez sa imi iau iTunes Match DACA se va lansa si la noi…dupa cum pare treaba nush cat de mult vom avea mai mult decat deja avem.
    Am Apple TV 2 care bineinteles ca la noi pe cai oficiale nu se gaseste. Noroc cu Apple Store-ul din Montreal unde am fost personal sa-l iau…Nu vad care e problema cu inchiriatul filmelor. Oricum il downloadezi, are cativa giga buni si dupa ce l-ai vazut ce faci cu el? Il tii pe hard disk sa iti manance o buna parte din spatiu impreuna cu alte filme pe care le-ai vazut…
    Romanii nu se gandesc ca toate chestiile astea din iTunes AR PUTEA reduce din pirateria asta care la noi este “national pastime” (nu zic ca romanasii nostri calici s-ar arunca sa cumpere te pe iTunes in draci dar acolo putin).
    Ma gandesc ca probabil de-aia si dureaza asa de mult timp ca operatorii nostri sa aduca noile iPhone-uri de cand se lanseaza…probabil tot asa se cer niste sume groaznice, Apple zice SCREW YOU si noi dupa ce vedem ce nebunie iese la altii si cati bani scot altii de pe urma lor ne decidem si noi sa mai lasam din pret. BRAVO! SUNTEM DE CACAO!

  18. ” Freakin’ Finally Fantastic! In The Netherlands as well (as of 9/27). Wish I didn’t have a dinner date tonight or I would definitely be browsing and buying. Looks like it’s € 9,99 for new movies, € 16,99 in HD (720p), older ones € 7,99 (2010 and older). Strangely enough, Disney’s Dumbo from 1941 is € 13,99 (1:03:54) – wow.

    They have rentals as well, either € 2,99 or € 3,99. Prices over here include 19% VAT.

    270 available titels: Family (73), Action & Aventure (58), Comedy (70), Drama (33), Science Fiction (21), Romance (8), Thriller (4) and Horror (3). No subtitles, no TV series. “

  19. Fara a compara mere cu pere, habar n-am ce titluri sunt in itunes movies, dar 230 ca si numar… dezamagitor. Cam tot atatea sunt si pe dolcetv.net sau voyo.ro si asta la 1,5 – 2,5 €…..

  20. “Freakin’ Finally Fantastic! In The Netherlands as well (as of 9/27). Wish I didn’t have a dinner date tonight or I would definitely be browsing and buying. Looks like it’s € 9,99 for new movies, € 16,99 in HD (720p), older ones € 7,99 (2010 and older). Strangely enough, Disney’s Dumbo from 1941 is € 13,99 (1:03:54) – wow.

    They have rentals as well, either € 2,99 or € 3,99. Prices over here include 19% VAT.

    270 available titels: Family (73), Action & Aventure (58), Comedy (70), Drama (33), Science Fiction (21), Romance (8), Thriller (4) and Horror (3). No subtitles, no TV series.”

  21. eu am vazut ca au lansat in 13 tari….nu si romania din pacate….dar in termeni si conditi zice de cumparat filme si inchiriat…sper ca zilele astea vom vedea si noi movie store….poate este doar intarziata lansarea….ca si in cazul music store-ului….