The iPad tablet generates serious health problems for children in China

  It has been said countless times that the incorrect use of tablets or other computers can cause spinal problems, and in China it seems that more and more children they have such problems. Today I am talking about a particular case of a child who was diagnosed with cervical spondylosis after improperly using an iPad tablet for several months. The doctors told the child's family that it would take 3-6 months of recovery to solve the problem, all based on the use of the tablet in incorrect positions.

  It seems that sometimes the child fell asleep with the device in his arms, a sign that he uses it extremely much, and what he suffered can happen to anyone. Users use the iPad tablet when sitting in bed, when sitting at the desk or in any other uncomfortable position, and this way of use is not healthy and over time can generate problems like the one described here.

4 COMMENTS

  1. da de parca daca adormi cu laptopu’ sau cu o carte in pat nu tot aia ii? teoretic orice dispozitiv sau revista sau carte pe care o citim in pat dauneaza pozitiei coloanei vertebrale deoarece avem tendinta de a baga barbia in piept si de a pune sub cap cea mai mare perna pe care o avem in casa :))

  2. Bravo Madmaxady, nici ca puteai s-o zici mai bine. Cand eram mic adormeam cu cartea in brate in pat si cand am mai crescut stateam cu laptopul in aceeasi pozitie ca ala micu. Vezi Doamne, tableta e de vina…

  3. Ai dreptate madmaxady insa factorul care a dus la aparitia acestei afectari a coloanei cervicale a fost pozitia incorecta in timpul folosirii ipadului, in cazul specificat.
    Cand se mentioaneaza de catre o institutie medicala ca ipad-ul reprezinta o problema pentru copii, se face pe baza unei anchete epidemiologice.
    Mai concret, copii la aceste varste fragede in majoritatea lor nu se omoara cu cititul unor carti, ci cu jucatul pe ipad perioade extrem de lungi. Deci se analizeaza loturile mai mari de subiecti. De scos in evidenta ca la aceasta varsta datorita dezvolarii sistemului osos copii sunt extrem de expusi diverselor patologii articulare, ale coloanei sau sistemului osos, asadar e nevoie de o atentie sporita din partea parintilor.