Apple is trying to solve the biggest problem of smartphones, the autonomy of the battery

  Yesterday I told you in an article that Apple has improved by up to 50% the energy consumption of the A5 chip implemented in Apple TV 3.2 and I told you that the changes made there could end up in iPhone 5S, iPad 5 si iPad Mini 2. Although at first glance the novelty does not seem to be a big deal, in reality Apple Lossless Audio CODEC (ALAC), takes a big, big step forward in solving the biggest problem of iPhones, and implicitly of smartphones, battery autonomy.

  If Apple manages to improve by up to 50% the battery autonomy of iPhone terminals, and possibly iPad tablets, then iDevices would have a huge advantage over any other mobile terminals available on the market and this would convince many more people to buy them. buy Extremely many people place much more value on autonomy than on the freedom to send files via Bluetooth or to change a theme or a font, and for Apple solving this problem is extremely important.

  Un iPhone with a usage time of 10 hours and 2-3 days of stand by, having activated location services and many applications with Push notifications, it would be extremely well received on the market by everyone. Of course in Apple TV 3.2 Apple is just testing the technology to see how it performs in the real world, but this test will probably convince it to implement the improvements in iDevices and maybe iPhone 5S it could be the first terminal to include it.

19 COMMENTS

  1. common, daca prin absurd a reusit sa reduca cu 50% consumul la CPU, asta nu inseamna ca tot consumul terminalului se va reduce cu 50% :))
    Acolo sunt si alti consumatori, MULT mai avizi de curent: ecranul, antenele, etc

    Un 50% reducere la cpu se traduce in cel mult 10% in total, si asta in cazul fericit.

  2. Scuzati de offtopic dar am o întrebare !
    Știe cineva vreun tweck sau aplicație cu care sa pot trimite fisiere de pe iPhone pe alte telefoane înafara de airblue si celeste ceva mai ieftin sau chiar gratis dacă de poate. Am iOS 6.1.2 multumesc anticipat.

  3. @zaone tu cat la suta din consumul de energie al telefonului crezi ca se datoreaza procesorului? Cel mai mare consumator e ecranul care provoaca in medie 70% din consumul de energie.

  4. MWA, sa inteleg ca procesorului ii ramane 10-15 % ? =)))))))))))))))))))) Atunci de ce toti producatorii incearca sa reduca consumu procesorului… adica din aia 15% sa reduca 50% ==> o reducere de 7,5% in total ? De ce nu reduc consumul ecranului atunci ? Toti se bat pe procesor dar nimeni pe ecrane ?

  5. Poate chiar mai bine de 70%,am un one x i-am facut underclock la 800 mhz de la 1500,de la 2h:45m cat aveam screen on time in mod normal (de la 100%-1%) am reusit sa il duc la 2h:55m (100%-1%)

  6. Am instalat 6.1.2 bateria e blana , ma tine juma de zi nefolosindu-l prea mult.Am avut 6.1 si era mai bine , nu mai bine decat 5.1.1. Mai are cineva 6.1.2 si are aceasta problema sau sunt eu paranoia ? :))

  7. da.. pentru ca ecranele au ramas la fel de ț-șpe mii de ani, logica de biscuite. Si de ce crezi ca exista auto-brightness? ca sa nu te doara ochii ca e prea luminos ecranul? NU. Pentru ca daca il tii tot pe luminozitate maxima iti ucide bateria. Pe un gnex overclockat la 1.4 dual ecranul consuma 73% de obicei, si asta cand ma uit la filme sau joc jocuri. Cand il folosesc doar pt web browsing sau citit trece de 80%.
    Si te rog sa fi inteligent si pt binele tau nu imi spune ca e androidul devina. Nu de alta dar m-as astepta de la orice argument tampit de la unul ca tine, care vorbeste numai sa umple sectiunea de commenturi.

  8. cea mai mare problema este tehnologia mediocra a bateriei… componentele consuma destul de putin… a venit timpul sa se concentreze pe tehnologia de fabricare a unor bateri mai puternice

  9. @volt subclock-ul nu inseamna reducerea consumului, intotdeauna, iar tu, chiar daca ai fi inginer de asemenea produse, nu cred ca ai aplicat metoda celor de la apple, micsorarea procesorului, pastrarea performantelor a marimii de productie si totusi scaderea consumului. Mie mi se pare un pas mare asta si vad un a5 de genul poate in iphone-ul ieftin si sper ca si in modelele ce vor urma sa se intimple lucruri. Cel putin de la incepur nu de dat asa pe sub mineca. Partea cu ecranul stiu ca la iphone 5 a scazut mult consumul datorit tehnologiei incell, tehnologie tinuta sub mineca de apple, iar aici ii blamez, la fel si inducerea de “sir” in produs, pozitie falsa de altfel.

  10. Trebuie sa recunosc ca e un articol de nota 10. Bravo tata , deci se poate si cu articole de calitate. ASTA e direcția articolelor tale , nu grafice matematice pe care nu reusiti sa le înțelegeți.
    Bravo , un 10 cu brio.

  11. Total pe lângă subiect, vreau sa va impartasesc ce bug am observat pe iPhone 4S iOS 6 – 6.1.2. Dacă e deschisă aplicatia Camera si primesc un apel si răspund, când închei convorbirea ecranul rămâne negru si nu pot face nimic decât sa-i dau restart sau power off. A mai întâmpinat cineva problema asta? Menționez ca nu am jailbreak si nu e aleatorie problema ci se întâmplă de fiecare data cand e camera deschisă si primesc apel si răspund. Am testat de câteva ori si e la fel de fiecare data. Sunt curios dacă mi se întâmpla numai mie sau a mai patit-o si altcineva. O seara plăcută tuturor

  12. @Sebaxtian Da si mie mi s-a intamplat acelasi lucru !
    @Catrina Florentin Da si la mine tot asa putin tine bateria , nasol ca nu putem face downgrade la 5.1.1 , cel mai tare iOS la ora actuala !