Samsung Galaxy S6 humiliates iPhone 6 in the first performance test

Samsung Galaxy S6 performance

  Samsung Galaxy S6 was presented by Samsung on Sunday and although it is not officially marketed, someone still managed to perform a performance test, benchmark, using the application Geekbench 3. In the image above you have the result of this test and The Samsung Galaxy S6 is humiliating iPhone 6 in the multi-core test, the Samsung product of course comes out victorious, beating even the Nexus 9 with the Nvidia Tegra K1 chip. H with the Qualcomm Snapdragon 810 processor placed second, while the iPhone 6 with its A8 chip only placed sixth, just ahead of the HTC ONE M6 launched last year.

  Samsung Galaxy S6 has a Exynos 7420 processor with 8 cores, 4 of them clocked at 2.0 GHz and 4 clocked at 1.5 GHz, and in total this configuration offers a 50% increase in performance compared to Apple's iPhone 6 terminal. Compared to the HTC ONE M9, the performance increase is approximately 15%, so Samsung managed to create its own high-performance chip, just as Apple does every year with its own components. In the single-core tests the iPhone 6 dominated, beating all its competitors, but this matters less considering that the results in such tests are mostly irrelevant for everyday use.

Samsung Galaxy S6 performance 1

  The score obtained by Samsung Galaxy S6 in this performance test it is very high, but it is only slightly larger than that of the iPad Air 2, the Apple tablet having a triple-core processor with 2 GB of RAM. This suggests that the iPhone 6S will perform much better than the Samsung Galaxy S6 in tests, especially on iPhone terminals that have a lower resolution than iPad tablets. Until the fall, the Samsung Galaxy S6 remains the king of smartphones, unless a stronger Android competitor is launched, but the difference between a dual-core processor clocked at 1.4 GHz with 1 GB DDR 3 RAM from the iPhone 6 and an octa-core processor with 3 GB of RAM DDR 4 in the Samsung Galaxy S6 is not quite as big as the configuration shows.

46 COMMENTS

  1. cam era de asteptat.dar sa vedem prin toamna cum vor arata noile benchuri cu chipul a9 tri core sau quad core si cu 2gb ddr4 ,probabil si nvidia x1 implementat in anumite dispozitive cum si prospat zvonitul snapdragon 820 (care chipurile se lanseaza la sf verii ).va fi interesat .oricum de admirat performanta procesorului exynos….

  2. Sa inteleg ca daca Maru’ mai adauga un core , ceilalti pot sa-si dea foc la telefoane ? Ideea single core este pentru consum de energie… si de ce am compara Samsung S6 cu Iphone 6 … asa putem compara Iphone 6 cu 5 , nu fac parte din aceeasi generatie 🙂 . Mda credeam ca Samsung compara telefoanele cu next generation de la Apple nu cu vechiturile de la ei ( a aparut de ceva vreme Iphone6).

  3. Comparati ceva ce nu e realist… Samsung bravo lor pentru design incep sa se apropie de ce isi doreste condumatorul. Cand samsung o sa isi faca propiu sistem de operate,atunci o sa ma puna pe gand sa renunt la mar. Pana atunci un sistem care in regim de standby consuma 50% din resurse pentru mine este un sistem ineficient. Succes cu comparatiile dar sunt irealiste. Vrei tehnologie hight fara rezultate hight = samsung. Vrei stabilitate un sistem intuitiv si fara buguri , un sistem bine optimizat atunci fugi si cumperi un mar .

  4. Este normal sa sa fie bun in teste Samsung s6 dar sa nu exageram ca este greu sa umilească iPhone. Păcat de Samsung ca folosește Android, era telefonul perfect cu iOS.

  5. Alin un sistem (intuitiv si fara buguri,un sistem optimizat)asta are marul?de la ios 7 toata lumea se plange!care sistem de c…t?aaaa ai marul si ai telefon de fite?sa dus cu marul de la iphone 5s si ios 7 marul e plin de buguri!de ce zaoane scrie pe aici despre fel si fel de buguri?

  6. Ce e nerealist? Nu poti trai intr-o cutie de metal pentru a putea spune ca nu poti compara iOS cu Android sau performantele unui terminal lansat acum cu unele ale altuia vechi de 6 luni. Orice se compara, mai ales oamenii intre ei.

  7. Mai ales cand androidul de pe S6 arata si se misca mai bine decat iOS pe i6.
    iOS pare un sistem facut pt. copii cu acele culori, neserios in comparatie cu Android L care este mai rafinat mai matur.
    Nu vad nici un avantaj in folosirea iOS pe un Samsung.

  8. Slabuta diferenta ? pai e 55% mai performant . Cand iphone avea 5-10% mai mult in teste in fata unui telefon mai vechi cu 6 luni , toti erati in extaz . Dar bucuria nu tinea decat cateva zile , pana aparea Note si-l surclasa net . Asta se cheama intr-adevar umilire ! Pt prima data Samsung a facut un chip de exceptie . Sa nu incepeti iar cu idiotenia aia cu iOS e mai optimizat !

  9. E mai bine optimizat pentru ca este limitat…daca te apuci sa pui pe ios multiwindow,widget si sa ii faci un home screen,Iphone cum l-ai deblocat esti in meniu,atunci il poti numi sistem de operare.

  10. Ady la ce spui tu ca ii faci si pui pe iphone zii te rog si cum te mai tine bateria!nu mai ridicati an slăvi iphonul ca este mort deja!vin altii cu ceva nou pe care iphonurile voastre doar peste 10 ani o să le aibe!

  11. Nu jesule, incepem cu idiotenia aia de pustan care isi face un PC din bucati si e lesinat de bucurie ca-i da Windows Experience Index nota cu 55% mai mare decat are restul cartierului.

  12. Fata de ip6 are un scor mai bun dar ipad air 2 are un scor de 4477 multi core si 1812 la single core oare dece nu l-au pus la tabel?!?
    Si din experientele antetioare se stie ca samsung ca manipuleaza testele astea

  13. Nu stiu de unde a luat Zaone testul asta,pe restul de site-uri a scos scor peste 5000 la Multi-Core.
    Da iTu,este fake testul,e imposibil sa fie cv peste Iphone sau peste Ipad,ai dreptate,este fake.
    Cauta singurel pe tovarasul Google sa vezi scoruri obtinute,scoruri obtinute pe o rezolutie QHD,nu pe o rezolutie de HD.

  14. Da, insa daca Note 5 va fi mai performant decat iPhone 6S, atunci va trebui sa comparam Note 5 cu iPhone 7, ca sa fie o comparatie echitabila.

  15. iPhone nu este mort, si nici nu va fi prea curand. De fapt, nici nu asta este scopul! Scopul nostru din pozitia de consumatori este sa ne bucuram pentru orice produs mai bun care apare pe piata. Fara Samsung Edge, sau S6, Apple nu ar scoate nimic in plus. Ar spune ca nu avem nevoie de mai mult RAM, si in general de nimic altceva.
    Bravo Samsung! Un om puternic recunoaste cand celalalt este mai bun.

  16. Chiar daca in standby Androidul consuma mult, nu exista njci macar celai mic termen de comparatie privind automomia acumulatorului. Exemplu S5, cu un acumulator care time efectiv”la greu”, lucru care nu poate fi spus, din pacate despre nici un Iphone.

  17. Pai daca nici cu hardware-ul nu batea bine iPhone-ul , Samsung-ul iesea de pe piata smartphone-urilor ! Pai ca sa comparam corect , ar trebui sa aiba acelasi hardware ! Hai sa fim seriosi , in urilizarea de zi cu zi nu avem nevoie de geekbench …

  18. Apoi nu degeaba aparuse stirea cum ca viitorul cip A9 al lui Apple va fi produs de Samsung!
    Clar Apple pregateste o schimbare in directia contracararii acestui avantaj al lui Samsung. Dar ca un rival direct sa-ti furnizeze viitoarele procesoare, sigur nu e solutia ce o vin acum adopta Apple!

  19. Era samsungurilor cu autonomie a apus duminica daca nu stiai … odata cu s6/edge si cu bateria neschimbabila (ppi crescut, 8 core – cel introdus cu erori de fabricatie doar pentru a bate un dual/tri core si a se vinde pe hartie) , au spus-o toti jurnalistii prezenti la eveniment si care au avut ocazia sa testeze 5 min terminalul. Asa ca “brace yourself” caterincile abia incep la adresa samsung-urilor, cumparati-va alimentatoare. Samsung wallhug-gate se aproprie.

  20. Apple a contactat Samsung pt fabricatia A9 cum a facut si pana acum. NU confundati va rog, Samsung doar fabrica procesorul (il ansambleaza doar) restul de pin si parte hardware este custom by apple).
    Samsung este cam singura firma care are o fabrica masiva pt a fabrica milioane de cpu pt Apple

    Deci A9 va fi ansamblat de catre Samsung si NU facut de catre ei.

  21. Nu sunt sigur in afirmatie,dar nu cumva @srb procesorul este fabricat de catre Samsung fiind cel de 14Nm,produs anul acesta de catre Samsung.

  22. Este cineva care spune ca Samsung si-a făcut temele , replica care o aud tot timpul , pai nu si-a făcut temele de cind fabrica smartphone. Toată lumea cunoaște sistemul de operare Android care functioneaza defectuos . Un amarit de 3G s functioneaza fluent in comparație cu Porcaria numita Android .cine face aceste teste ? Nu cumva oameni plătiți de Samsung ? Propaganda comunista

  23. Noua tehnologie de incarcare rapida? Victor Preda e un tip simpatic (dar un pic naiv) care-si imagineaza ca Samsung are cativa extraterestri in beci, care le furnizeaza patente de tehnologii revolutionare intergalactice, de care ceilalti muritori n-au auzit. Daca era asa mare smecherie o mai utilizau si altii pe terra si nu ma rezum la producatorii de telefoane!
    Din pacate pentru tine, cand o sa-ti vinzi iponul si o sa-ti cumperi S6, o sa descoperi ca este modul lor original de a-si cere scuze pentru bateria fixa printr-o (alta!) mare pocnitoare de marketing. POC!

  24. daca si asta e umilința boss ,am grămada modele de samsung degeaba bagă o grămada de rami pe el nu se va ridica samsung nici o data la înălțimea Apple

  25. De cate ori citesc comentarii ca ale tale ma intreb daca oameni ca tine exista cu adevarat. Cum poti explica ceea ce ai scris: “Toată lumea cunoaște sistemul de operare Android care functioneaza defectuos . Un amarit de 3G s functioneaza fluent in comparație cu Porcaria numita Android”????
    Tu ai folosit vreodata un smartphone cu Android? Trezeste-te! Suntem in 2015. De la Android 4, lucrurile s-au imbunatatit radical pentru Android. Astazi, un smartphone de top (Motorola G2, Motorola X, LG G3, S5, etc) functioneaza ireprosabil. Las-o mai moale cu “Android functioneaza defectuos”, ca nu tine…

  26. @v.p nr meu de tel 0769475536 eu am 4s iOS 5 , care încarcă paginile web mai rapid ca s4 daca nu crezi suna si ne întîlnim . Cea ce spui tu aici este Ireal , pt necunoscatori

  27. Compara pretul zaone, dai o caruta de bani pe un iphone 6 care de fapt e un 4s intr-o alta carcasa cand mai bine iti cumperi un S6;), folosesc marul de la iphone 3g dar sincer m-am cam sictirit de nepasarea celor de la apple vis-a-vis de cumparatorii fideli produse apple RIP Steve Jobs, sper ca nu vezi ce se intampla cu apple acum!

  28. Anul trecut iPhone 6 umilea Samsung Galaxy S5, acum era normal ca S6 sa aiba performante mai bune. In toamna iPhone 6S va umili S6 si tot asa. E un ciclu infinit.

  29. Stati cuminti ca Samsung a scos smecherie de telefon. Daca scotea Apple ecran curbat si 65.000 in teste, precum S6 Edge…nu va mai tacea gura. Ciocu mic, ca S6 (Edge) e cu adevarat revolutionar. Sant un fost fan Apple care s-a plictisit acum un an de bullshit-urile companiei din Cupertino. Da, iPhone 6 e misto, e bun..dar progresul Apple e lent…8 mp de ani de zile…1 gb ram de ani de zile…plus sistemul inchis, puscarias. Si da, cunosc placa: megapixelii nu conteaza, iOS se descurca bine cu 1gb ram etc. Ei bine..m am saturat sa cumpar acelasi tel an de an..cu mici imbunatatiri. Si aici stiu placa: Mici?? Care mici..performantele vorbesc bla bla bla. Ei bine..daca performantele vorbesc, atunci uitati va la Edge. Uitati va CUM ARATA, cum se misca si uitati va la android os, cel mai neingradit sistem, unde poti face download uri cum doresti, poti instala client de torrent, customizari si multe altele..incluse nativ, pe cand in iPhone ajung prin JB si dupa ani de zile. EU DICTEZ TELEFONULUI…nu apple imi impune mie..pe banii mei..ce am voie si ce nu sa fac pe telefonul propriu.