GoPro could be bought by Apple

GoPro logoGoPro is one of the largest manufacturers of action cameras on the planet, and the other day an American analyst once again discussed the possibility of Apple acquiring this company.

Share price GoPro increased by 16% following the publication of this rumor, it being the second in the last three months, a sign that there could be discussions between the management of Apple and that of GoPro for a possible acquisition and integration of the company into one of the divisions Apple Lossless Audio CODEC (ALAC),.

American analysts believe that GoPro would fit perfectly in Apple's product portfolio and with revenues of over 400 million dollars in Q3 2015, the company is enough healthy from a financial point of view to be taken into account.

GoPro products are used by millions of people who practice various sports, or have the habit of venturing into dangerous places on the planet, the cameras being used including in flying car races, or any other type of action that generates adrenaline.

Shares of GoPro rocketed 16% on Thursday after the second analyst in three months floated GoPro as a potential acquisition target for Apple. Buying GoPro whose stock has fallen 45% over the last few months amid record-high levels of short interest, would "make sense" for Apple said FBR & Co. analyst Dan Ives in a note to clients Thursday, particularly as it works to build its software ecosystem amid saturation in global smartphone sales.

Apple has enough money to buy every kind of company on the planet and needs a diversification of its portfolio to keep its earnings high, GoPro can also bring in a new set of customers for iDevices.

We will only find out if Apple will buy GoPro or not in 2016 because there are minimal chances that an acquisition will be announced before the end of this year.

5 COMMENTS

  1. Apple va cumpara tot pana la urma ca au ffffffffffffff multi bani pe care ii iau de pe terminalele comercializate la un pret supra evaluat, putin spus, si va da faliment candva ca nimic nu este infinit si vom ajunge sa nu mai putem cumpara nimic electronic ca apple care le-a achizitionat pe toate a dat faliment. O sa traim ca in secolul 10 î.Chr. Asta e parerea mea

  2. Si cum ai ajuns la concluzia? într-adevăr nimic nu tine veșnic pe pământ, sigur si Apple in 10-20 ani, va trece printr-o criza financiara, Asa cum a trecut si Nokia si cum trece Samsung acum.

    Doar ca Apple e într-o situație complet diferita fata de Nokia, o situație in care nici Samsung nu se va afla, cel putin asa cred. Nu te grăbi sa crezi ca in 3-4 ani, brusc Apple o sa scadă in popularitate si o sa intre in faliment, ca nu se va întâmpla curând, o sa aibă si ei o perioada ca Samsung in care vânzările o sa scadă, dar nu vorbim de faliment.

    Dar poate ca nici nu o sa treacă, nu știi niciodată, poate in viitor inovațiile o sa fie altele. Nu Tim Cook a vorbit presei americane in urma cu 5-6 luni, si spunea ca pana in 2030 Apple va produce, mașini, trenuri, vapoare si avioane, acum nu stiu ce sa zic, nu sunt angajat in cadrul Apple ca sa si lucrez la proiectele de genul si nu sunt nici Dumnezeu sa stiu dacă Apple va produce avioane, vapoare, trenuri si mașini pana in 2030 sau dacă Apple va mai fi pana in 2030.

    Mai bine ar încerca sa își producă singuri ecranele, procesoarele si alte componente, si dacă după se cred capabili se producă trenuri, vapoare, avioane si mașini, spor la treaba.

  3. OMG! Sper sa nu se intample asta. Nu ma deranjeaza cand Apple cumpara o marca de fitze, gen Beats. Fraierii n-au decat sa arunce banii pe prostii. Dar sa cumpere o marca serioasa si sa o transforme intr-o varza de fitze, asta ma deranjeaza teribil. Parca si vad toate pitzi si toti coca cu iGoPro pe ei… bleah.
    As prefera GoPro sa ramana asa cum e.

  4. Deci : 1 #Alex – masinile sunt de mult in plan,chiar se dezvolta o masina sub brandul apple …iar cu piesele cat de curand o sa dezvolte propriile piese (acum cateva zile se spunea ca deja au in plan sa isi produca cipsetul video ) si ce crezi apple plateste pt toate piesele cumparate (dimpotriva cei care ii vand piesele se injosesc sa vanda componente la un brand rival )
    2: #sym- ce ai patit ai devenit robotel? …daca apple este pt pitzi si coca tu ce cauti sa te bagi in seama ? Te crezi un big man? Nu prea cred inca folosesti android … Ce sa fie ? Huawei sau Allview ? :)) …dupa cum observ multa lume prefera ram mult ..procesor mare etc ..dar nu conteaza cati nervi iti face un android … Sincer intre android si windows phone prefer windows phone este mult mai fiabil si nu se blockeaza la fiecare jumatate de ora … Spor la treaba apple o firma care au in productie doar 3 modele de telefoane dar bune nu 100 de modele si ….. Respect celor care respecta calitate nu cantitate