How much will the iPhone 8 cost if Donald Trump is elected president

This week Donald Trump stated that intends to force Apple to make its products in the USA and not in China, as is currently happening, this change will substantially increase the production costs of Apple devices and implicitly the final sale price.

To see what impact such a decision could have on the selling prices of the iPhone 8, which will be launched in 2018, someone thought to do some calculations regarding some of the costs that Apple might have.

The calculations started from the fact that the salaries of employees who assemble iPhones would be double or triple in the US compared to China, depending on the state in which the assembly takes place, but this only if the employees would work on the minimum wage in the economy, something that will not happen.

However, if Apple were forced to assemble the iPhone 8 in the US, taking into account the higher wages of employees and all the costs associated with manufacturing in the US, then The iPhone 8 could cost twice as much as the iPhone 6S, i.e. $1300 and this is a conservative estimate.

In reality, the price could be much higher and in this situation Apple would prefer not to sell smartphones in the US than to sell them at laptop prices, but of course it will never reach such a situation.

As an alternative for assembly in the USA, Donald Trump proposed the application of a tax of 35% of the sales price for products manufactured in other countries, and in this situation an iPhone 8 16 GB would have a basic price of 877 dollars, much too large to be acceptable.

Although Donald Trump is trying to get political capital by attacking Apple, I don't know how many will believe him capable of forcing a company to lose money just to manufacture products in the USA.

13 COMMENTS

  1. Donald Trump nu este decat un bufon.Chiar si americanii spun si recunosc asta.El nu este decat o umplutura pentru alegerile presidentiale ce urmeaza,o iluzie pentru americani ca au ce sa aleaga intre Hillary Clinton si bufonul asta.

  2. Cred ca suntem singurii care discuta despre Trump. Nici macar el nu crede ca va iesi presedinte. Va fi cel mai mare esec al unui candidat la presidentia SUA din istorie. Alaturarea numelui sau de cel al Apple nu poate decat sa il ajute. Doar asa sunt citite articolele despre el: dc in ele se vorbeste de altcineva.

  3. Si sa ajungi “umplutura” pentru prezidentialele SUA este o realizare din toate punctele de vedere si “bufonul” asta dentine si niscaiva banuti, proprietati, companii etc, facuti / facute cu fata lui care “spune totul”. Nu uitati ca intervine uneori invidia si ca “acri sunt strugurii” cand nu ajungi la ei.

  4. Asta era acum am ajuns sa il invidiem pe Donald Trump ,
    Parca si Gigi Becali a vrut președinte si deține niscaiva bănuți si proprietăți si chiar daca deține multe proprietăți nu mănâncă cu doua guri. Fiecare au făcut bani la timpul lui si momentul potrivit , Trumph nu cred ca a făcut toți bani aia cinstit si a dat de lucru numai la americani si a plătit taxe numai in SUA. Deci de la taxe am ajuns la invidie.

  5. Daca e asa șmecher Trump asta sa faca el o fabrica care sa concureze cu Apple si sa dea americanilor de munca daca tot are asa bani mulți si bani pt el nu sunt o problema.

  6. SCH, Respect parerea fiecaruia, caci de asta suntem aici, sa ne spunem parerile. De foarte multe ne formam “pareri” despre unul sau altul (vezi numele de mai sus, daca vrei) din SPUSELE altora. Iti poti forma pareri pertinente cand esti implicat direct. Necunoasterea “problemei” nu e o scuza. Am auzit la tv sau am citit undeva. Si gata:etichetat drept smecher sau bufon. Uiti de MANIPULARE. Care este o arta. Restul e “smechereala”. Daca intelegi ce vreau sa spun. Ai citit pe net ca iphonurile nu sunt bune. Ti-ai luat un iphone si ti-ai schimbat parerea. Dupa ce l-ai tinut in mana. Abia atunci poti sa-ti spui si tu parerea, ca e bun sau nu. Nu sa-ti formezi parerea despre iphone pe forumul de la android. Sanatate!

  7. Eu nu vorbesc de iPhone pe care il cumperi si abia după poti sa iti formezi o părere , eu vorbesc de Trumph care din poza postata pot sa imi fac o părere si dacă la multă lume el in poza respectiva inspira încredere si siguranța mie nu , mie imi inspira un om fals cu tot cu zambetul lui. Une e manipularea.
    Lafel si in cazul parlamentarilor romani poti sa iti faci păreri despre ei , numai vânzându-le fetele poti sa tragi o concluzie cu cine ai desface. Si apropo înainte da a incepe oameni sa vorbeasca ,ei se înțelegeau non verbal. Asa ca putem sa ne tragem concluzii despre un om prin gesturile pe care le face si prin fata pe care o are nu ca in cazul iPhone-ului de care spui tu pt ca aici nu comparam tehnologia
    Pt a te convinge caută pe google cei mai mari criminali si dacă fata lor arată a oameni normali spune-ne si noua . Asa si in cazul lui Trumph care din expresia fetei lui poti citi multe. Sănătate si tie IULIAN

  8. Hehehee, acum am inteles cu cine am deaface si anume cu un om care trăiește din citate si niciodată ca o persoana care face ceea ce simte , un om care ii place sa se dea interesant prin cuvintele altora si da un om ușor de manipulat. In cazul comentariilor tale te contrazici singur din cauza asta iti spun ca ești ușor de manipulat
    Mai devreme scriai ca sa iti faci o părere trebuie sa ai un iPhone in mâna care nu are nici o legătura cu o persoana fizica si acum imi ceri sa iti postez o poza sa iti faci o impresie dar cum poti sa iti faci tu o impresie. Problema e :ce ai înțelege tu din poza dacă nu e cineva sa te îndrume. Iti dau un sfat , fi tu însuți oamenilor nu le plac oameni falși mai ales oameni care folosesc cuvinte împrumutate. Aroganta te va duce in jos niciodată in sus nu mai face pe desteptul si imi scrie citate cu subînțelesuri pt ca dai dovada ca decât ca atâta poti. Oameni slabi întodeauna ataca si jignesc atunci cand nu știu altceva. Poza trebuie postata de tine sa ne dam seama cu cine avem deaface pt ca oricum dacă as posta eu o poza tu nu sti sa tragi concluzii si dinou te-ai contrazice dacă ai scrie vreo părere despre mine asa ca nu mai face pe interesantul si fi tu însuți ca nu cred ca te ajuta prea mult sa trăiești din citate si vise.