Here is a comparison between the launch of the iPhone 5S and that of other Samsung iDevices or terminals

  The 9 million terminals iPhone 5S si iPhone 5C marketed by Apple Lossless Audio CODEC (ALAC), in the last 3 days it represents a record that very few people expected to see, and doing so a comparison with the launches of other competing iDevices or terminals, we can say that the difference is very big. Just the launch iPhone 5 is approaching to a certain extent the performance achieved by Apple during this year with iPhone 5S si iPhone 5C, no iPad tablet is even remotely close to it, and if we talk about Samsung terminals, the difference is even greater.

  Even if we are talking about two terminals launched this year, iPhone 5S accounted for the majority of sales and the device alone definitely generated more sales than iPhone 5, considering that the interest vis-à-vis it was at least 3 times higher than that recorded for the iPhone 5. Considering the achievements of Apple, it is unlikely that any other company will succeed in selling so many many smartphones in one day and it remains to be seen if next year Apple will convince as many people to make a purchase.

10 COMMENTS

  1. exact ce am spus si eu in alt articol, nu ii poate depasi nimeni, deocamdata, pe apple,. cu toata conferinta de presa, isteria de a avea un iphone nou, etc.

    in alta ordine de idei, de multa vreme am remarcat marketingul FOARTE BUN al celor de la apple, din orice unghi l-ar privi cineva. Oricat am comenta noi, oricat de urate ni se par noile iconite, am stat si m-am gandit de ce le-au facut, ce au vazut in ele dpdv emotional si motivational…

    Si cred ca acele culori simpliste, insa mai deschide, mai “zambitoare” daca vreti, au tendinta de a afecta in mod pozitiv creierul nostru, prin semnalele pe care le transmit aceste culori.
    Noi nu avem (cel putin eu) studii despre semnale subliminale, luminoase, etc, insa cred ca cei de la apple au studiat acest lucru.
    Si au realizat doua elemente foarte puternice:
    1. design minimalist – deschis, toate nuantele sunt mai deschide decat celelalte versiuni
    2. o schimbare destul de mare (majora) fata de toate versiunile anterioare

    daca folosesti un fundal deschis (am un nisip si cu ceva verde, din wallpaper-ele incluse) observi imediat o linie deschisa, pozitiva.
    Am constatat ca, desi nu imi place albul predominant de la editarea de text, nu imi place fundalul de la bara de jos cu cele 3-4 icon-uri de acolo, aspectul general nu ma indispune, nu ma impiedica sa ma uit la el, ci, dimpotriva, ma face sa il contemplu de mai multe ori decat as fi facut-o in 6.1.3

    Asadar, in concluzie, apple – desi contestat de multi – a produs schimbari majore cu aspect de manipulare comportamentala sau emotionala.

    Pe langa functiile introduse, culorile de la 5S sau 5C, reclama lor, toate acestea au fost atent calculate, astfel ca o strategie bine gandita si evaluata a dus la rezultatul zdrobitor de vanzari si audienta la nivel planetar.

  2. Mi se pare mie sau din graficul asta se vede ca iPhone 5S s-a vandut mai prost ca iPhone 5?

    Sa va spun si de ce cred asta.

    1. anul trecut iPhone 5 a fost lansat mai tarziu in China. Daca adaugam vanzarile de iPhone China la cele de iPhone 5 lansare vedem ca am trece binisor de pragul de 2.250.000 unitati/zi.
    2. daca imi aduc bine aminte, se zicea ca iPhone 5C ar fi fost aprox 1/4-1/5 din cele 9 milioane.

    Daca e asa cei de la Apple sunt geniali in marketing.

  3. In pictograma de mai sus e spus cat s-a vandut in China si cat s-a vandut la lansare asta la iPhone 5. Pe astea doua le putem aduna. Nu?
    Apoi putem scade cam cat a fost vanzarea de iPhone 5C din vanzarile din zilele astea si sa facem o comparatie intre cele doua.
    Logic?
    E corect ca nu stim cat din vanzari au fost la iPhone 5C. dar chiar si asa… buna strategie de marketing.

  4. Cifrele alea pentru china se refera la o lansare facuta dupa cea a iphone 5 in lumea intreaga si nu prea sunt relevante. Atunci Apple lansa iPhone 5 acolo avand stoc, acum nu avea, nu ai de unde sti ce s-a vandut acolo, dar China a avut un impact
    Mare asupra vanzarilor, asta e clar.