iOS 6 - "the beginning of the end" for Apple?

  In the week immediately following the release of the first beta version of iOS 6 I witnessed an onslaught of comments from people dissatisfied with the way Apple's operating system is presented. The main problems, also presented by me, have to do with the Maps application, which for now is not well enough prepared to work in our country, with the unavailability of some functions on old iDevices and with the non-implementation of other functions directly in iOS. Throughout the week, I saw that many are ready to give up iOS in favor of Android, many predict the apocalypse of the Apple company, others swear that they will not buy the company's products for as long as they live and the "circus" continued until the end of the week.

  Coming back a little with my feet on the ground, I tell you that iOS 6 I haven't been disappointed yet I explained my experience with him in this article, but IT IS JUST THE FIRST BETA VERSION of iOS 6. For now, it is perhaps the most stable beta version of iOS ever released by the Apple company, and by the fall 6-7 more versions of it will be published. I can say that since I have iOS 6, I haven't felt the need to return to iOS 5 and the tweaks I had there, and I don't know if that will change until the fall. Yes, iOS 6 does not bring the possibility to install "breezes" in the Homescreen, the possibility to change the iOS font to comic sans, the possibility to install themes that spoil your user experience or the option to send songs via Bluetooth, however, brings much more and this is just the beginning.

  No, iOS 6 doesn't seem to be revolutionary from everything we've seen so far and no, no serious iDevice owner who wants to do something with the terminal will switch to Android because they can't find anything better there. No, Apple will not "give up" because there is no reason for the company's decline and no, iOS 6 will not stay like this until the end. iOS 6 has just appeared, it is only in beta version, it has several months of changes ahead of it and Apple has the opportunity to amaze us.

74 COMMENTS

  1. Sunt de aceeasi parere cu tine Zaone, sincer chiar imi place si este mai ok la semnal si baterie pe 4s, are mici buguri pe partea de telefonie ca interfata dar mult mai ok decat restul betaurilor de pana acum.

  2. Da dc sa nu presinte acuma tot ca la anu sa nu mai lanseze nici un ios nou…pe rand…precis deja au pregatit si ios 7 si 8….fiecare cu functiile lui…de aia nu lanseaza acuma un super iphone…la anu ce sa mai prezinte nou

  3. Cei care zic ca renunta la iOS , nu au avut nicoodata asa ceva . Stii bine ca e gratis sa comentezi pe net si mainales contra 🙂

    Mai stii si care e targetul Apple . Total diferit ca cel al Android .

  4. “A beta version is the first version released outside the organization or community that develops the software, for the purpose of evaluation or real-world black/grey-box testing. The process of delivering a beta version to the users is called beta release. Beta level software is between 60% and 70% complete, generally includes all features, but may also include known issues and bugs of a less serious variety.”

    Read more: http://wiki.answers.com/Q/What_does_BETA_mean#ixzz1y8gtLP3w

    Probabil ca odata cu declinul apple va veni si sfarsitul lumii ? ( 12-12-2012 parca era nu?)

  5. Doamne cat de simplu ar fi…dar cat de simplu!!!
    Nu inteleg de ce nu introduc cele mai importante tweakuri nativ in iOS; in opinia mea sunt : sbsetting sau ncsettings, zephyr plus macar o parte din optiunile pe care ti le ofera mail enhacer pro.
    Pot garanta ca ar mai avea ceva de comentat in privința

  6. Doar diletanții mai așteapta ceva revoluționar de la o versiune de iOS. Ai in sistemul de operare aproape tot ce iți trebuie, ba chiar mai mult, sute de funcții pe care nu le folosești, dar din plictiseala mulți asteapta ceva nou si anunța apocalipse daca Apple nu se reinventeaza.
    Fraților, reinventarea, revoluționarea, se face o data si bine. Apple a facut-o. Voi vreți sa cadeți pe spate la fiecare versiune de iOS?
    Ce lipsește din iOS sunt jucărele…pe care Apple le va implementa destul de greu ținand cont ca deviceurile pe care le promoveaza si le aduce pe piata nu sunt doar pentru puștani indragostiți de chitch.

  7. @KFF: Mai taci cu presupunerile tale. Vrei sa spui ca nu am avuit iPhone sau ce? Ca sunt sarac?
    Am avut iPhone si singurul lucru pe care pot sa il spun este ca iOS este de 10 ori mai depasit ca Android.
    Shut up, frantzuzule de bani gata.

  8. Nu înțeleg ce tot aveți cu IOS sau cu Apple, am av. toate modele-le de Iphone pana acum si nu am sa schimb pt ca sunt f. mulțumit si nu am av. nici un fel de jailbreak.pararea mea este ca vreți prea multe dintr-o data.

  9. @Dennis: Pentru ca ar fura Google tot pana in toamna.
    @KFF: Usor cu aciditatile, stiu parerile si opiniile tale, dar prezinta-le mai moderat.
    @Angel: Nu se reprofileaza iDevice in adevice, nu voi trece la Android pentru ca nu am acolo ceva mai bun.
    @Cristi: Distrug experienta, ai avea ceva ca la Android, ti-ar trebui un procesor Intel quad-core si tot ar merge prost.

  10. totul depinde de iphone 5 in toamna. daca va fi un upgrade major si bun apple va calari valul in continuare. daca nu va incepe sa o ia la vale.

  11. @Daniel Ristea: Sigur ca da, si lumea se va sfarsi in decembrie, asta dupa ce o ia Apple la vale. Problema e ca daca o ia Apple la vale mor si producatorii de terminale Android ca aia n-au un dram de originalitate in ei.

  12. Normal zaone ca e cea mai stabila versiune beta a unui ios,deoarece este ios 5.1.1 cu 2 fonturi schimbate….
    KFF cat despre aberatiile tale,nu mai are nimeni ce comenta,sau convinsi toti dupa blogul asta de tine,uite eu am 8 deviceuri apple si ma numar printre aia care as renunta la ios,ce zici,oare am si eu vreun device,sau doar visez si imi dau cu parerea pe aici ca e gratis?
    De la ios 3 asteptam cu toti sa iasa ios 4 si spuneam pe aici,inclusiv tu zaone ca ios are nevoie de o noua interfata,un nou design,si eram toti convinsi ca apple va implementa asta in “noul” ios 4,a venit 4 nici o treaba,dupa care anul trecut asteptam ios 5 cu amazingul iphone 5 care trebuia sa apara.
    Iarasi toti comentam e nevoie de schimbare si anul asta sigur apple nu ne dezamageste,ce sa vezi,a facut-o si din nemultumiti toti am devenit multumiti,este perfect,nu vrem altceva asa vrem sa fie pana la ios 100,vreau sa mor cu icoanele alea pe iphone,nu vreau schimbari ca vezi domne imi strica experienta de utilizare(ce o fi aia nu stiu,sau cum o reusi…).
    Iata ca vine si ios 6 care exact ca ios 5 are exact 200 de noi lucruri,dintre care 195 de noutati sunt legate de fonturi,colturi de butoane,sau alte chestii nesemnificative pe care oricum nimeni nu le observa sau sa le simta lipsa,iar din cele 5 ramase 3 asa zise noutati sunt valabile doar pentru 9 orase din lumea asta iar 2 sunt valabile doar pentru ultimul model de device,si cica ios is the most advanced sistem de operare,pfoai de capu meu…

  13. am fost nevoit sa imi vand 4Sul…oricum am sa revin in scurt timp la un 4/4S…si intre timp imi folosesc anticul 2G de 8Gb…din 2007,care are sticla crapata si aluminul zici ca e de pe timpul razboiului…si acum,in aceste conditii,isi face treaba si face fata androidelor din din 2010 sau lowcosturile de astazi

  14. Ios este peste android ca si stabilitate si fluenta ( detin un ip4 si un GS3)!! Am vrut sa renunt la ios dar am fost profund dezamagit de android…

  15. Am avut instalat sbsetting pana acum cateva luni cand l-am inlocuit cu ncsettings pentru ca bateria resimte mai putin al doilea tweak . Telefonul funcționează ireprosabil cu ambele.
    Pe mine ,ca pe majoritatea comunității presupun , ma intereseaza scurtaturile pentru activat/dezactivat 3G, GPS , wifi, airplane mode etc.
    Refuz sa cred ca Apple nu poate implementa funcțiile nativ fara mari repercusiuni asupra performantelor

  16. Eh, esti tu putin suparat, dar ai exagerat in 90% din ce ai spus. Eu am spus si in articolul precedent ca nu sunt dezamagit, ci ca nu il vad ca fiind ceva revolutionar, ca o mare schimbare, insa mai este pana la final. Cursa abia a inceput, si da vroiam o interfata noua, vroiam ceva schimbat, dar nu a venit, asta e. Nu dau iOS-ul pe Android pentru ca testand HTC One X si Samsung Galaxy S III, cele mai bune smartphone-uri Android ale momentului, am realizat ca nu as face un pas inainte trecand de la iOS la ele, ci as face, in mare parte, un pas pe loc care nu m-ar avantaja din vreo privinta.

  17. aiurea zaone… baza iDevice-urilor nu e in tampenia aia de aplicatie…si cum a zis si @Ion, e inca in Beta, exact cum a fost si Siri la inceput si poftim..in iOS 6 (din cate am auzit) poti sa deschizi si aplicatii cu Siri.
    Intr-adevar, va afecta compania Apple decizia de a renunta la aplicatia “Google Maps”, but so what? ori vor face ca “Apple Maps” sa fie cel putin la fel de buna, ori vor scoate cei de la Google o caplicatia dedicata “Google Maps”-ului.

  18. In general e adevarat , samsung + android a copiat La gre insa si una in principalele ,,revolutii” ale iOS 5 , notification center este copie fidela dupa android 🙂 ar fi bun unu sa ia ce e mai bun de la amandoua 🙂

  19. am fost nevoit sa renunt o perioada la iphone si am avut un samsung si un htc pe android.pur si simplu ma plictiseam cu telefonul in mana nu gaseam nimic interesant de facut cu el,jocurile care le gaseam pe ios ,aplicatiile,erori,probleme cu spatiul de stocare,navigarea pe web si functiile,aspectul jalnic al plasticului si multe altele.pana va aparea iphone 5 m-am oprit la un 3gs.nu ma asteptam sa mearga asa de bine e peste multe noutati cu android.apple nu va disparea si daca a-ti urmari evolutia companiei o sa vedeti ca se extind din ce in ce mai mult ai cu alte inovatii.toate companiile detin tehnica mult mai avansata dar nu pot scoate pe piata un OZN daca inca nu este momentul neavand concurenta reala.

  20. @19 eee uite o perere foarte “isteata”, asa o sa fac prietene o sa schimb tara ca sa ma pot bucura de un produs cica premium care imi este bagat pe gat ca cel mai cel mai…
    Sper din tot sufletul sa ai parte si tu de asemenea tratament,cand o sa te inbolnavesti,cand o sa iei salariu,cand sa iti platesti taxele,cand o sa fii furat si o sa ai nevoie de ajutorul politiei sa te ia cu apelativul,schimba-ti tara bah daca nu iti convine.

  21. Revin si spun : e gratus sa comentezi pe net : fiecare scrie ce vrea : unul ca are 8 iPhoane , altul ca are 15 Macuri , etc .
    Daca ar fi ca pe alte siteuri unde trebuie sa pui IMEI-ul aparatului cand te inregistrezi, atunci ar mai comenta pe aici 5-10 persoane , si alea serioase .

    Dar cum putem sa pretindem si sa scriem orice … Eu am un yaht dar iau de la Cosmote telefoane Android reconditionate , pentru imi ofera “libertate” :))

    Toti o baga la inaintare pe asta cu libertatea 🙂 de parca un telefon cu jailbreak ar fi puscaria Doftana .

    Cum ziceam am un elicopter si un HTC Envy Pro2 Plus cu ecran de 6 inch . Sau yaht aveam ?

  22. Mie personal mi se pare ca schimbarile din iOS 6 sunt niste fasuri mai putin Do Not Disturb, Mail-ul si eventual integrarea Facebook… Nu, nu sunt fan Android, nu o renunt la idevice-uri din cauza asta, nu vreau teme si alte briz-brizuri.
    Vreau sa pot sa ascund aplicatiile pe care nu le folosesc(Stocks, Contacts, Newsstand, Passbook, sau macar sa pun Newsstand intr-un folder), vreau sa am quick toggle pentru 3g/wi-fi, sa pot alege sa nu mai am butonul de voicemail in aplicatia phone, atat timp cat nu am casuta vocala si mai apas din greseala pe el. Ideea e ca vreau sa pot alege daca sa tin sau sa schimb mici chestii care ma deranjeaza, NU ma intereseaza teme, widget-uri si alte minunatii.

  23. Zaone intre noi fiind vorba cred ca te-ai transformat intr-un mic avocat Apple. Am renuntat la a mai citi blogul lui B tot din acelasi motiv pt care cred ca o sa renunt si la al tau: simt ca ti-ai pierdut obiectivitatea pe care acum ceva vreme inca o aveai. In toate posturile tale nu vad decat o singura parere; iOS este peste Android si iPhone e cel mai bun. Cred ca te inseli amarnic; nu Apple a inventat roata si daca o sa te uiti cu atentie o sa vezi ca au lacune mari in ceea ce priveste satisfactia clientului. PS Cel mai avansat OS (Lion) nu stie sa reseteze o parola de Keychain dupa un restore din Time Machine nu mai spun sa o recunoasca pe cea veche.

  24. Mă amuz când citesc commenturile unora pe-aici….cu cata ura si ce porniți sunt ei impotriva Apple, dar totuși dețin cate 8 deviceuri… :)) 8???? Daca nu te multumesc inseamna ca la mijloc sunt alte probleme…. Mie cand nu mi-a placut odata ceva…indiferent de cati bani dispun, a doua oara nu mai vreau sa aud.
    ,,Interesant,, e ca Apple cu toate ,,greselile,, ei atinge record dupa record, se afla unde se afla, dispune de ce dispune, se lupta cu cine se lupta…etc.
    Probabil daca ati fi unu din voi in locul lui Tim ati dubla valoarea companiei… :))))

  25. @Ion: 21-12-2012 EE
    Cine a văzut “Knowing” știe la ce mă refer cu EE.
    Mie-mi place mult iOS 6. Au făcut un pas înainte cel puțin asta e părerea mea.

  26. @Deleteplz: Google Maps e disponibil din Safari si are exact aceleasi functii, nu pierzi absolut nimic.
    @Thunderica: Ma scuzi, presupun ca ai ratat articolele in care prezentam si nasoalele iOS-ului. Daca veti citi articolele in care am scris mini review-urile pentru HTC One X si Galaxy S III o sa observi ca tot ceea ce spui tu nu prea are legatura cu realitatea. In plus, articolul asta nu prea are legatura cu ce insinuezi tu. Dar e ok, daca vrei sa citesti de bine despre Android, sunt cativa bloggeri care, prin natura colaborarilor cu anumite companii, promoveaza acel sistem de operare fara nicio problema.

  27. Nu stiu cam ce doreati voi dar eu unu sunt multumit de noile functii bagate in ios…. problema pentru mine e alta si mi se pare ca apple se cam aseamana cu microsoft intr’un punct.
    Mai tineti minte cand toata lumea se plictisea si injura interfata win XP? dupa a venit Vista… . dupa win 7…. Foarte multi s-au plictisit grav si au trecut ori la Apple ori la Linux… Singurul revolutionar este win 8 cu al sau metro si vad ca foarte multi au primit cu bratele deschise interfata noua….
    Aceiasi problema o vad si la IOS acum… foarte multi doresc o schimbare de interfata….. modul de interactionare … Eu as vrea spre exemplu un player muzical diferit… o alta interfata a aplicatiei camerei un al settings… un alt design al folderelor alte fonturi etc…

    Da stiu multi veti spune ca asta o pot face prin JB… dar nu e acelasi lucru… Pe mine personal asta e motivul pentru care momentan nu voi mai achizitiona iPhone…. cel putin momentan….

    Sfarsitul Apple in niciun caz nu e acesta si sunt numai aberatii…. dar mi-ar placea sa scada in vanzari pt ca asa poate vor venii cu ceva nou.

  28. Cred ca Apple tine inca secrete cateva functii din iOS 6 care vor veni odata cu noul iPhone. Nu avea cum sa le lanseaze acum fiindca probabil sunt functii exclusive pentru noul iPhone. In plus daca le-ar fi lansat acum (presupunand ca ar fi compatibile si cu celelalte device-uri), cu ce ar mai fi venit odata cu urmatorul iPhone? Daca vin doar cu hardware-ul nu cred ca ii avantajeaza in lupta cum Samsung. Pe partea de hardware nu prea poti sa rupi gura targului, costurile de productie te limiteaza, si chiar daca ai reusi esti copiat imediat. De asta ma astept ca inovatiile sa vina din soft.

  29. Daca sbsettings era facut de Google, sigur bagau o alternativa in ios 6, numa sa le dea la gioale. Inca mai sper ca o sa includa ceva asemanator in varianta finala. Androidul nu mai e chiar atat de mult in spate, iar Apple se tine de fantasmagorii.
    Am folosit 3-4 luni un Galaxy Nexus. E un telefon splendid, iar Android 4 e un sistem ok. M-am enervat pe telefon in special pentru ca s-a blocat gpsul in Germania cand aveam mai mare nevoie de el (si n-a mai pornit decat dupa ce am dat hard reset, adica dupa o luna, in Romania), si mi s-a pus pata sa ma scap de el, si asa o sa mi se puna si pe iphone, daca Apple nu rezolva lucrurile elementare. Am mai zis, zic si acum, nu e vremea inca de trecut pe Android. Dar senzatia mea e ca de vreo 2 ani Apple bate pasul pe loc pe partea iOS-ului, in timp ce Androidul a recuperat.

  30. Vasi ura poate vezi tu,problema este alta,nu vreau sa te jignesc,dar tu nu stii sa citesti,eu am 8 deviceuri,da KFF si vasi chiar am,problema este ca sunt dezamagit,am avut asteptari si ele nu sau concretizat,nu poti sa vii cu colturi rotunjite si sa spui ca avem acum cel mai avansat sistem de operare,oare cat trebuie sa mai suport interfata aia ios????Mie imi plac deviceurile apple,aia ai inteles tu vasile ca le urasc?Daca le uram de ce mai am atatea,dohhh?Dar incepe al 6-lea an cu aceasi interfata obosita si cu aceleasi limitari,oare cate zeci de ani trebuie sa mai stau cu interfata aia tampita?
    Am de 5 ani iphone,am trecut prin toate,mai putin iphone 4 s si ipad 3,in rest le am pe toate….
    Daca tot imi cumpar ceva nou,vreau intradevar sa aibe si ceva nou,nu e logic?Tu de ce nu te imbraci doar cu o pereche de pantaloni si un tricou de aceasi culoare toata viata,de ce nu bei doar suc de mere si sa mananci placinta de mere,mai vrei si friptura,hopa stai ca e buna si o berica,s.a.m.d….Monotonia prietene,la tine nu a intervenit?banuiesc ca ai descoperit si tu ios-ul de 2 saptamani cum zice regele cartofilor prajiti si te-a dat pe spate,dar noi astia vechi,cu noi ce face???
    KFF stimabile tu reusesti sa ne uimesti cu fiecare litera pe a tastaturi pe care o apesi,nu avem ce sa cerem de la tine,cum ai tu prieteni doar care au ipad si iphone,in rest marsh de aici,nu am nevoie de prieteni fara un idevice apple,ai unul?esti cel mai fratili meu,deja te stimez si te apreciez,pentru ce,ca am un device?
    Asemenea caractere chiar ma intristeaza,si este foarte trist ca in anul 2012 cineva poate sa gandeasca si sa afirme din tot sufletul ca la el prietenia inseamna niste amarate de telefoane.
    Stii ce denota asta,exact ceea ce afirmi tu despre alti ca sunt,aia ai fost,si pana acum 1 an doi visai la nokia 3300,dar prin cine stie ce conjucturi cuiva acolo sus i s-a facut mila de tine si a zis sa iti dea si tie un dram de noroc,dar vorba aia desteapta,ti s-a dat cu un scop si tu il utilizezi cu altul.
    Da spre surprinderea ta chiar am 8 deviceuri apple,si iti pot demonstra oricand pe privat ca detin aceste aparate,oricand si la orice ora….pana una alta maturizeaza-te……….

  31. pot spune ca am fost utilizator infocat al device-urilor apple. am detinut 3 modele : 3g, 3gs si 4 pe care l-am schimbat cu un galaxy note. pot spune ca a fost ca o gura de aer rece. De ce? Cel mai mult din cauza browsing-ului apoi dimensiunea ecranului. stiu ca a fost un salt cam mare, dar sincer nu as mai reveni la un display atat de mic. cred ca totul se rezuma la nevoile fiecarui utilizator. chiar daca nu mai sunt un “idevice-ist”, urmaresc in continuare site-ul acesta si pot spune ca nu esti deloc obiectiv @Zaone. dar este site-ul tau si poti scrie ce vrei…

  32. @Ciprian: Stiu, nu sunt obiectiv pentru ca nu imi plac telefoanele cu ecrane cat o farfurie. I have news for your, this is a blog, and it’s my oppinion. Lasati-ma cu obiectivitatea asta, numai baietii care au terminale Android vin cu argumentul asta, e suflat. Orice as spune pentru voi as fi subiectiv. Besides, ce legatura re comentariul tau cu iOS 6? Spune-mi si mie ca eu nu am inteles.
    @yoyo: Uite, ce a facut ciprian se numeste vorbit aiurea fara legatura cu subiectul, cui ii pasa ca a trecut el la note si e mare de nu-l poti tine in mana?

  33. Hai sa iti zic ce functii “revolutionare” vreau intru-un sistem de operare:

    – on/of pentru wifi direct din home screen

    – reglarea luminii direct din home screen

    – on/of 3G direct din home screen

    Noroc cu SBSETTINGS,

  34. @Yoyo…am savurat comentariile tale, bravo.
    Asta nu e ios 6..e doar un 5.x.. Nu inteleg de ce schimba cifra daca nu sunt schimbari majore..cel putin 50%, a..e alt an..:)) Apple isi bate joc de clienti si profita de slabiciunile noastre..

  35. Uite zaone vezi ca nu esti impartial,ai vazut doar commentul lui ciprian,dar pe al lui Andrei Savescu nu lai vazut,pe cine intereseaza ca a vazut el filmul ala?Pe inegalabilul KFF,pe cel al lui Anghel,cel caruia ii este frica sa nu ne transformam intr-un blog android,de unde a scoso si pe asta?
    Sau pe ale numarul 10 fara nume,la fel cum nu ne intereseaza ca eu sau ciprian a avut atatea modele de iphone,de ce ne-ar interesa ca a avut nr 10?
    Sa trecem la userul george doja care cica si-a vandut iphoneul nou si acum sta pe ala vechi,care e lagatura cu subiectul?
    Dupa care vine tare din urma si din nevoia lui domnul CostinVlad tine sa ne afirme ca IOS este peste Android,care e faza????
    La postul 19 apare alt personaj care ma indeamna sa schimb tara ca sa nu mai ma iau de apple si sa fiu multumit cu ce mi se ofera,si aici ai vazut legatura cu subiectul?
    imediat la postul 21 vine domnul Razvan care vrea neeaparat sa ne spuna ca android a copiat IOS-ul,oare?,la 23 vine aba si ne spune ca pentru o perioada de timp a avut terminale android si ca se plictisea de moarte cu ele in mana,chiar nu gasea ce sa faca,cum a pus mana pe ios inapoi gata a si venit bucuria si distractia,(in afara subiectului poate ne si prezinta ce nu a putut face acolo si a reusit aici?).
    Ti-am dat 7-8 exemple de utilizatori pro apple care sunt la distanta mare de subiect,dar culmea pe iei nu i-ai vazut zaone,ci ti-a sarit in ochi unul singur care nu provaduiseste in slujba apple.
    Tot afirmi ca numai androizii iti reproseaza ca ai ce ai cu ei,si tu afimri clar si raspicat ca esti impartial.
    Asta se numeste impartialitate,1-8,pe 8 nu ii vezi si pe ala singur da?
    la un moment dat toti deviem de la subiect,dar de aia este pusa aceasta facilitate a commentului,sa isi zica fiecare parerea,iar tu trebuie sa intervii doar cand se sare peste limita(vezi jigniri sau injuraturi).E doar o opinie,daca vrei poti sa o consideri a unui fan android cu o sumedenie de deviceuri apple.

  36. • L-am pus pe iPad 3 aseara, am pus inapoi 5.1.1 acum ceva timp. Nu se merita. Siri e inutila, poate chiar si in limba romana.
    • Este instabil, appstore-ul are probleme, orientarea ecranului a ramas blocata in landscape + inca cateva bug-uri care fac sistemul destul de instabil. Pana la urma de asta se numbest si beta.
    • Nu va ganditi ca asta e versiunea finala care va aparea in tomana, nici OSX beta 1 nu arata ca versiunea care a fost prezentata ca finala la WWDC.
    • Sfatul meu este sa stati pe 5.1.1, nu pierdeti nimic interesant.

  37. Bucurati-va de IOS asa cum este ,si eu m-am dat mare si mi-am luat un S3 si uite-l la vinzare la Za1 pe forum ….traim intr-un haos si un balamuc total unde timpul nu mai ajunge …pentru asta ai nevoie de ceva simplu,rapid si stabil …asta inseamna IOS unde totul merge asa trebuie sa mearga ….

  38. yoyo, calmeaza-te prietene! Punctul tau de vedere este justificat intr-o oarecare masura, insa atitudinea ta lasa de dorit! Poarte ar fi mai bine sa-ti faci propriul blog si sa-ti urmarim cugetarile mai in detaliu, sigur ar fi interesant! Chill! 🙂

  39. Care mi-ati vazut cheile de la elicopter , ca nu le gasesc !
    Nu conteaza care , ca am 8 elicoptere , dar nu mai gasesc nici o cheie . Rog sa va intoarceti buzunarele pe dos …

  40. Din punctul meu de vedere Apple, și cred că al tuturora iOS 6 aduce funcții noi. Dacă până la versiunea 4.x.x Jailbreak-uiam orice iDevice, odată cu 5.0 nu am mai simțit nevoia. Am evitat pe cât posibil Jailbreak-ul, și am simțit că îngreunează iOS suficient de mult. Cei cu iPhone 4 sunt nemulțumiți că nu vor avea turn-by-turn navigation, fly-over 3D Maps, face time pe 3G, Siri, etc. gici ce!? nici acum nu le aveți. l-ați cumpărat pentru ce poate face, nu pentru ce ar putea face. Desigur că update-urile sunt importante, iar eu consider că primim mult mai mult decăt ceilalti utilizatori de smartphone-uri.
    Sunteți prea lacomi. De ce nu trimiteți solicitări către Apple să vă înlocuiască și hardware-ul pe iPhone 4 și pe 3GS? În același timp puteți trimite și Dacia Logan să vă fie înlocuită cu un Mercedes-Benz, free of charge; tot la Apple dacă se poate.
    Dacă nu cumperi produsul pentru ceea ce îți oferă, ci pentru ceea ce te aștepți că îți va oferi, nu vei fi niciodată mulțumit.

  41. iOS 6 nu e inceputul sfarsitului pt Apple nici pe departe, dar nici nu e un pas inainte. iOS6 pare ca a venit sa aduca la linia de plutire lucrurile, dar totusi parca nu face fata. Ma asteptam la schimbari radicale… insusi tu Zaone spuneai acum vreo cateva saptamani ca iOS-ul este invechit in forma actuala, ar trebui ceva mai mult decat un facelift la appstore, maps, itunes…

  42. dupa cum a aparut ios 5 anul trecut, care dupa 7 versiuni beta era inca plin de buguri … ios 6 beta 1 pare mai instabila decat era ios 5 beta 1

  43. Faptul ca esti ditamai firma cu un trecut fulminant si cu clienti la usa magazinului veniti cu noaptea in cap, te recomanda ca fiind dintre aceia care nu scot Beta-uri pe care cu “ajutorul” userilor sa le desavarsesti (a se citi: mermelesti) intr-un IOS !
    Asa cum au sps mai toti cei de mai sus, IOS6 vine cu doar cateva functii noi. Dar nu cumva le cam aveam din Cydia ?! Daca se “scremea” Saurik si Pod2G puneau cu adevarat de un IOS cu ceva nou!
    Din pct meu de vedere IOS6 este un Mercedes fara emblema ! (sper ca nu am fost prea subtil).

  44. Este imposibil din punctul meu de vedere sa gasesti functii care te vor uimi. Important este sa faca tot ce ai nevoie perfect. Acum cativa ani ios era nou, era altceva, o alternativa la symbian si blackbery. Nu mai borbim despre faptul ca appstore iti ofera 95% din ce ai nevoie. Trebuie doar sa fii dispus sa platesti pentru acele aplicatii care ti se potrivesc. Apple nu poate oferi toate functiile posibile. (nici eu nu as face asta. Dincolo de toate, e un business) Nu am nevoie de brizbizuri, ci doar de un sistem stabil, complet si sigur. Restul e istorie

  45. @ Zaone
    defineste te rog, citez: “niciun posesor serios de iDevice-uri care vrea sa faca ceva cu terminalul nu va trece la Android”

    ce intelegi prin: ultilizator serios de idevice-uri?
    ce intelegi prin : vrea sa faca ceva cu terminalul?

    multumesc anticipat pentru raspunsuri

  46. Vad ca mi s-a sters postul probabil de la niste termeni pe care i-am folosit desi erau interzisi. Reformulez; Vreti clitchuri, vreti copilarii, go android, vreti calitate, vreti stabilitate si un telefon adevarat, go iphone.

    Android fara root are putine plusuri fata de iphone fara jailbreak, nu e asa customizabil cum toata lumea comenteaza. Si nu am 10 idevice-uri cum pretind fanii Android care au invadat acest blog, am un iphone 4S si un galaxy S2, si daca nu credeti, va fac poza cand doriti voi.

  47. @kff: citeste articolele de anul trecut referitoare la ios 5, si dupa ce te maturizezi … poate o sa citim si comentarii inteligente si la subiect din partea ta.

  48. Pot spune cu mana pe inima: ma plictisisem de ios, de aceleasi icoane, de aceleasi setari, de aceasi perfectiune si am simtit nevoia unei schimbari. Poate ca si cei care injura apple pentru constanta asta si pentru ca nu are curajul sa scoata ceva revolutionar ar trebui sa faca la fel ca mine. MI-AM LUAT UN ANDROID. Si nu orice Android ci un Galaxy Nexus cu ICS.

    Concluzie: nu realizezi ce ai pana nu-l pierzi! Android sucks all the way. E un ios wanna be! Odata trecut la Android vei dori instant sa treci inapoi la ios… GARANTAT!!!

    Dar poateca asta e calea. Trebuie sa imbratisezi si alte culturi pana s-o alegi pe cea mai buna. Eu unul am gasit-o, e APPLE.

  49. 1. Cineva care nu a luat iDevice-ul doar ca sa-l arunce pe masa la o bere sau doar ca avea atunci niste bani si nu stia ce sa faca cu ei.
    2. Oameni care vor sa foloseasca terminalul ala cu aplicatii din App Store, sa-i faca jailbreak, etc, sa-l foloseasca la adevarata lui valoare.
    Tare va mai place voi sa ironizati si sa fiti aia tari.

  50. Ce nu vrei tu sa intelegi Zaone, este faptul ca mai exista si pasionati de gadgeturi carora le face placere sa citeasca informatiile de pe blogurile de specialitate. Faptul ca tu ai ales sa te transformi intr-un fan inrait Apple este clar in defavoarea cititorilor tai si nu face altceva decat sa te indeparteze de cei care merg putin mai departe de codita marului. Daca iti faci impresia ca este atat de greu de urmarit 5 forumuri de referinta ce sunt la secunda cu stirile despre Apple si produsele lor te inseli amarnic. Parerea mea este ca inainte de orice trebuie sa iti respecti cititorii chiar daca uneori acestia intrec masura prin comentariile lor. PS Nu sunt vreun fan android dar prin natura job-ului trebuie sa fiu la curent cu ambele tabere si ca idee ai putea sa verifici de pe cate iDevice-uri am intrat pe blogul tau de-a lungul timpului. Cred ca sunt mai multe decat scria un coleg pe aici 😉

  51. cred ca cei care zic ca detin cite 8 iphone au numarat si accesoriile din cutii.nu vad rostul acestei laude ,eu nu am tinut un iphone mai mult de jumate de an si l-am inlocuit cu urmatorul model.

  52. Mai nek cel tare,da am 8,ce iti e asa greu sa crezi,2 iphone 3g si un 3gs aruncate prin sertare,un ipad 1 pe care i l-am dat iubitei mele,un ipad 2 pe care il utilizez eu si 3 iphone 4,unul eu,unul sora mea si unul iubita mea.
    Poate pentru tine e un vis sa ai asa ceva,la mine sau strans in decursul timpului si nu imi place sa imi vand lucrurile,ti se parea o lauda cand am spus ca am 8?Inseamna ca esti complexat prietene.

  53. E cam mult offtopic… de la iOS 6 a-ti sarit sa va dati mari cate iphone-uri aveti.
    Legat de iOS 6 , am testat la un prieten pe un 4S , nu sunt mari diferente dar, cel mai important e ca uneori e mai stabil si mai rapid..

  54. Bun, cei care detin un iDevice au inteles ce am vrut sa spun, cei care au Android-ul in sange au facut pe trollii si s-au luat de mine, ca deh, Android-ul e regele lor si doamne fereste sa spui ca nu e mai bun decat iOS ca pe undeva crapa o vena. Nu stiu cand o sa inteleaga unii ca domeniul blogului e iDevice.ro si ca eu aici scriu opinia mea, nu opinia lor, indiferent cat de mult se zvacolesc ei.
    In concluzie, tot ce am spus in articol ramane, chiar daca obsedatilor Android nu le place. Pace.

  55. M-a mancat in partea doraala sa bag 6 pe ipad 2…numai crash-uri la 70% din aplicatii..dar e beta nu..deci e normal.
    Pt mine 6 nu vine cu nimic din ce doream, sunt multumit de 5..merge f bine, dar fara jailbreack nu as putea sta…
    Ce doream sa fie nativ..un silent programabil pe loc si ora, protectie cu pass la unele aplicatii, blocare apeluri nedorite..noroc cu cydia..
    Do not disturb..:)) e o gluma..nu ma deranjeaza notificarile dar ma deranjeaza un apel..wtf..

  56. @zaone, eu mi-am luat iphone nu pentru ca nu aveam ce sa fac cu 1600 de lei.
    il folosesc cu aplicatii din apstore, si cu tweak-uri din cydia.
    dar , pentru ca exista si-un dar, apple a decis ca anumite functii din ios 6 sa nu fie accesibiule si pentru mine.
    in cazul asta ce as putea sa fac?
    raspunsul este ca voi trece la un alt smartphone. care sigur va avea plusurile si minusurile lui, asa cum si iphone-ul le are pe ale lui.
    dar vezi tu, eu sunt, in acceptiunea ta, un personaj care te irinizeaza doar din cauza ca renunt sau voi renunta la iphone si voi trece al android.

  57. Versiunea asta beta e aproape versiunea finala. E lansata publicului cu toate functiile implementate si are rolul de a ”repara” posibilele probleme. Pe mine sincer m-a dezamagit iOS si ma gandesc din ce in ce mai serios la windows phone 🙂

  58. MErgi la wphone, ca sa stii ce pierzi la iOS. Versiunea 6 beta are cam jumatate din tot ce va avea cea finala. Exista functii legate de iPhone 5 care nu au fost prezentate.