Xiaomi Mi5 – problematyczny smartfon dla Apple i Samsunga

Xiaomi Mi5 to kolejny flagowiec tej firmy Xiaomi przygotowuje się do wprowadzenia go na rynek, a według najnowszych plotek zostanie on zaprezentowany 24 lutego na konferencji, która odbędzie się o godz. Mobile World Congress 2016 w Barcelonie.

Xiaomi Mi5 może wyglądać jak zwykły smartfon z Chin, jednak zainteresowanie nim jest bardzo duże i Xiaomi o tym wie, dlatego do premiery przygotowuje wystarczającą liczbę jednostek, aby móc pokryć sporą część popytu i wpłynąć na sprzedaż konkurencji.

Xiaomi Mi5 będzie miał 5.2-calowy ekran o rozdzielczości 2560 x 1440 pikseli, układ Snapdragon 820, 4 GB RAM, kartę graficzną Adreno 530, 16-megapikselowy aparat główny i 8-megapikselowy aparat przedni plus 3000 mAh aby skompletować pakiet.

Z punktu widzenia specyfikacji smartfon można uznać za jeden z najlepszych i porównywany Samsung Galaxy S7 pod tym względem nie będzie gorszy, a to jeden z większych problemów, jaki będzie miał Samsung w marcu, kiedy zostanie uruchomiony jego terminal.

Samsunga nie będzieXiaomi Mi5 jedyną firmą dotkniętą zdarzeniem Xiaomi Mi5 na rynku, bo Apple będzie miał też problemy z utrzymaniem wysokiej sprzedaży iPhone'ów w Chinach, te od Xiaomi cieszą się wśród Chińczyków ogromną popularnością ze względu na niskie ceny.

Xiaomi zostało wyprzedzone przez Huawei w czołówce producentów smartfonów, a przez Xiaomi Mi5 z pewnością będzie próbowała zwiększyć sprzedaż i odzyskać część udziału w rynku utraconego na rzecz chińskich konkurentów.

Jest to praktycznie duży problem dla tych z Apple i Samsunga, ponieważ Xiaomi poważnie wpływało na ich sprzedaż w przeszłości i będzie to robić nadal, ponieważ Xiaomi Mi5 ma dobre specyfikacje i zostanie wprowadzony na rynek w cenie, która przyciągnie zainteresowanie bardzo dużej liczby Chińczyków.

27 KOMENTARZY

  1. De aia imi place mie Apple ca are preturi mari. nu oricine isi permite iphone. de ar fi 2000 euro ar fi si mai bine. O fi Xiomi5 cu specsuri bune dar pretul daca e mic e prea banal.Si bine inteles ca o sa aibe 4 gb RAM care o sa fie ocupat 99% de android.

  2. Apple și Samsung nu vor avea probleme din cauza acestui smartphone pentru că sigur vor cere cel puțin 650€, iar în acest caz nu multă lume va fi dispusă să dea acești bani pe o chinezărie. Ca să poată concura cu Apple și Samsung, acest device nu ar trebui să coste mai mult de 500€.

  3. Eu sunt convins ca nu va costa peste 500€. Asta e problema mare a lui Samsung,anume ca vor fi cel puțin o duzină de androizi cu snapdragon 820 si 4 gb de ram(chiar si un Allview,de ce nu?) la jumătate de preț sau puțin peste jumate a lui S7.

  4. srb__srb este viorel ce comenteaza in numele meu.
    Acuma on topic cumva xiaomi poate concura cu apple doar pe parte de preturi pt ca iOS este doal unul. Cine vrea ecosistemul de la apple, nu are decat iphone ca optiune, pe cand cu android e altceva. deci eu zic ca samsung va avea concurenta cea mai mare si ca specs si ca pret pt acelasi OS

  5. Crezi ca multi mai dau doi bani pe iOS , sau chiar crezi ca iOS-ul ala merita banii , la cate probleme are si cat e de limitat ?
    Si Samsung si Apple , dar si altii care-si vand flagship-urile la peste 600$ vor avea de suferit .
    Sau ai impresia ca Apple a ajuns la un moment dat la doar 11.7% cota de piata ,doar din cauza lui Samnsung , care avea atunci peste 27% ?
    Nu , telefoanele cu pret decent si specificatii bune sunt cele care le fura piata – si asta o sa fie viitorul .
    “Ecosistemul” o sa ajunga inevitabil la sub 10% cota de piata – poate undeva in nisa de 7% ca si OSX .
    O sa ai ocazia sa spui ca esti “special” pt ca or sa fie destul de putini ca tine care or sa mai foloseasca “ecosistemul”.

  6. Tot timpul va exista Apple si restul
    Asta se va schimba doar cand apple va da faliment
    Oricum microsoft va creste in urmatorii ani

  7. Din pct meu de vedere apple e apple.. Singurul telefon de cand au aparut smartphonurile care mi-a placut in afara de cele de la apple, este galasy s6 edge.. In rest toate sunt niste plasticuri de 2 lei.. Si inca o chestie. Am aplicatii cumparate de sute de euro pe ios care nu se pot transfera pe android, am jailbreak si imi da posibilitatea sa modific cum vreau aspectul os-ului.. Ios 8,4 pe care am ramas eu cu jb pe un iphone 6, de cateva luni nu a avut o eroare.. Cu jb pe un iphone poti sa ai mult mai mult decat pe orice android.. Care ar fi avantajul sa renunt la calitate premium, aspect, aplicatii cumparate si libertatea de a face orice cu jb, plus fitza marului pt un plastic de 2 lei? Akum ajunse lumea sa faca reclama la chinezi ca de samsung s-au saturat.. Apple a fost, este si va fi nr.1 asa ca terminati cu “made in china”.. Si nu va luati de apple pt ca e “ansambled in china” pt ca intre “made” si “ansambled” e o mica mare diferenta..

  8. Daca tu consideri fita sa ai marul pe spate, dar folosesti telefonul in limba romana si nu ai idee cum se scrie cuvantul “assembled” , este clar ce tip de utilizator esti.

  9. eu is sigur ca esti un sarac de ala infect..de aia esti si asa de frustrat in asa hal ca ai luat-o paranoia..vorbesti numai de configurari de mercedesuri da sant sigur ca doar acolo pe net ai ocaza sa vezi cum arata mecedesurile in interior..stai in fata calculatorului si ai viziuni de alea bolnave ca esti vreun magnat in mercedes…si iti imaginezi ce ai face…vai…cred ca n-ai bani nici de bilet de ratb sa ajungi la un showroom sarac frustrat..nu cauta sa ne pacalesti ca esti nu stiu ce magnat important ca deja ai devenit antipatic de mult…stai pe net de nebun cand dreak mai ai timp de afacerilea alea stelare ale tale..nebunule..du-te la un psihiatru….o sa-ti puna diagnosticul ala..narcisistic personality disorder…lasa-ne frate in pace ca esti penibil

  10. Narcissistic personality disorder is a mental disorder in which people have an inflated sense of their own importance, a deep need for admiration and a lack of empathy for others. But behind this mask of ultraconfidence lies a fragile self-esteem that’s vulnerable to the slightest criticism.

    A narcissistic personality disorder causes problems in many areas of life, such as relationships, work, school or financial affairs. You may be generally unhappy and disappointed when you’re not given the special favors or admiration you believe you deserve. Others may not enjoy being around you, and you may find your relationships unfulfilling.

    Narcissistic personality disorder treatment is centered around talk therapy (psychotherapy).

  11. DSM-5 criteria for narcissistic personality disorder include these features:

    Having an exaggerated sense of self-importance

    Expecting to be recognized as superior even without achievements that warrant it

    Exaggerating your achievements and talents

    Being preoccupied with fantasies about success, power, brilliance, beauty or the perfect mate

    Believing that you are superior and can only be understood by or associate with equally special people

    Requiring constant admiration

    Having a sense of entitlement

    Expecting special favors and unquestioning compliance with your expectations

    Taking advantage of others to get what you want

    Having an inability or unwillingness to recognize the needs and feelings of others

    Being envious of others and believing others envy you

    Behaving in an arrogant or haughty manner

    Although some features of narcissistic personality disorder may seem like having confidence, it’s not the same. Narcissistic personality disorder crosses the border of healthy confidence into thinking so highly of yourself that you put yourself on a pedestal and value yourself more than you value others

  12. vezi ca esti exact in parametri de mai sus incadrat…baga pe google translate poate intelegi ceva….ca nu cred ca engleza ta de maidan te ajuta cu ceva

  13. SatanCross suferi mult 🙂 asa e cum spui tu.. Era o simpla parere legata de decizia care o fac.. Lasa tu concluziile 😉

  14. Si cred ca tu te incadrezi acolo.. Mai greseste omul stai lin ca stie oricine engleza in ziua de azi.. Dar eu vb de parerea mea legata de un tel si nu as renunta la aplicatiile platite pt un carton chinezesc ca tn.. Nu era vb de masini era vb de tel.. Cred ca ai niste probleme de personalitate si nu iti permiti ceva mai mult decat un china phone si o dacie cu motor pe folie de te ataci asa ???