Planeta Mars: NIEPOKOJĄCE ogłoszenie NASA (WIDEO)

Planeta Marte are un anunt important facut de catre NASA astazi, iata ce probleme ingrijoratoare au raportat cercetatorii agentiei spatiale americane.

Planeta Mars to niepokojące ogłoszenie

Planeta Mars este explorata de catre cei de la NASA in momentul de fata cu ajutorul unui robot care are denumirea Curiosity, el fiind trimis acolo pentru a aduna cat se poate de multe date cu privire la sol, si nu numai. In momentul in care incerca sa faca noi sapaturi in suprafata de pe planeta Marte pentru a aduna noi date pentru cercetatori, robotul s-a “lovit” de o noua problema serioasa care i-a cam blocat pe cei de la NASA.

Planeta Marte are un sol al carui consistenta nu este chiar in parametrii pe care cei de la NASA i-au crezut in urma analizelor facute de pe Pamant, iar asta a ingreunat foarte mult explorarea folosind robotul Curiosity. De aceasta data problemele generate de catre planeta Marte au venit in urma unei tentative a NASA de a introduce o sonda de temperatura sub suprafata de acolo, insa se pare ca nu totul a decurs asa cum trebuie.

Planeta Mars: NIEPOKOJĄCE ogłoszenie NASA (WIDEO)

Planeta Marte este foarte departe de Pamant, insa robotul Curiosity trimite in mod constant date catre cei de la NASA, inclusiv imagini, precum cele de mai jos in care puteti vedea cum s-a blocat robotul de aceasta data. Aceste noi probleme de pe planeta Marte au aparut dupa ce pana acum cateva saptamani NASA nu a putut introduce o alta sonda in suprafata corpului ceresc, dar a reusit sa rezolve, aparent, acea problema destul de rapid.

Planeta Marte trebuia sa aiba sonda introdusa la o adancime de pana al 5 metri de care robot, insa solul este atat de nisipos incat componentele trimise pentru a il sonda nu sunt tocmai potrivite pentru ceea ce trebuie facut. Procesul de analizare a solului de pe planeta Marte nu a fost unul chiar atat de simplu precum si-ar fi dorit americanii de la NASA, insa ei cauta in mod constant solutii pentru a rezolva problemele.

Planeta Marte urmeaza sa aiba primii oameni trimisi acolo de catre cei de la NASA peste cam un deceniu si jumatate, insa intre timp trebuie sa analizeze foarte bine tot ce pot in legatura cu mediul de acolo.