KSIĘŻYC: naukowcy oszołomili cały świat, wielkie odkrycie

LUNA are parte de o descoperire uimitoare facuta de catre cercetatori, iata cum au reusit acestia sa uluiasca intreaga lume cu anuntul recent.

MIESIĄC wieku

LUNA are din nou parte de o dscoperire care i-a uluit pe cercetatorii din toata lumea, si asta pentru ca ei au ajuns la o concluzie care parea foarte greu de crezut pana acum. Mai exact, cercetatorii Centrului Aerospatial din Germania au descoperit faptul ca LUNA este cu 85 de miloane de ani mai “tanara” decat se credea pana in momentul de fata, si vorbim despre o realizare impresionanta pentru europenii care studiaza satelitul Pamantului.

LUNA a avut tot de catre germani descoperit faptul ca la un moment dat a fost acoperita de un imens ocean de magma, insa iata ca inclusiv “varsta” sa este chiar mai mica decat se credea. Desigur ca la cele peste 4 miliarde de ani pe care-i are LUNA, 85 de milioane in plus, sau in minus, nu conteaza chiar atat de mult, in final, iar asta desi in aceasta perioada ea ar fi putut suferi schimbari majore pentru evolutia finala inregistrata pana acum.

KSIĘŻYC: naukowcy oszołomili cały świat, wielkie odkrycie

LUNA a avut varsta noua calculata de catre cercetatori folosind modele matematice aplicate asupra compozitiei satelitului natural al Pamantului, si a felului in care aceasta s-a schimbat de-a lungul timpului. Practic, germanii au calculat felul in care s-au format mineralele de le LUNA pe masura ce oceanul de magma s-a racit, si s-a solidificat, iar asa au reusit sa aproximeze care este varsta reala a satelitului Pamantului in acest moment.

“Luna s-a format puțin mai târziu decât s-a presupus anterior. Centrul aerospațial german (Deutsches Zentrum pentru Luft-und Raumfahrt; DLR), condus de Maxime Maurice, împreună cu cercetătorii de la Universitatea din Münster au folosit un nou model numeric pentru a reconstrui momentul în care a avut loc evenimentul – acum 4.425 miliarde de ani.”

LUNA s-ar fi format in acelasi timp cu nucleul metalic al Pamantului, ceea ce confirma pentru unii teoria conform careia satelitul este o parte dintr-o alta planeta care s-a ciocnit cu a noastra. Totul s-ar fi intamplat acum peste 4.5 miliarde de ani, cand Pamantul era format de nu foarte mult timp, iar LUNA este ramasita care s-a desprins in urma ciocnirii, ea ramanand in orbita planetei noastre, si ajungand sa aiba forma rotunda pe care o vedem acum.

LUNA are aici una dintre cele mai importante descoperiri de pana acum in legatura cu formarea si evolutia sa, cercetatorii germani reusind sa surprinda foarte ulta lume cu calculele facute.