Lion DiskMaker ne ajuta sa facem un disk bootabil pentru Mac OS X Lion

      Lion DiskMaker este o aplicatie special conceputa pentru posesorii de Mac OS X Lion care ne permite sa facem un disk bootabil pentru Mac OS X Lion in doar cativa pasi simpli. Desi Apple a incercat sa blocheze posibilitatea de a face un asemenea disk, un francez a conceput o aplicatie foarte simpla care face acest lucru insa marea problema este ca aplicatia este dezvoltata in limba franceza. Procesul prin care putem face un stick USB bootabil cu Mac OS X Lion necesita ca aplicatia de instalare a Lion sa fie in directorul /Applications, necesita ca stick-ul USB sa fie introdus intr-un port si necesita apasarea catorva butoane pentru a trece prin meniuri.

      Probabil vom vedea in curand si o versiune in Engleza a Lion DiskMaker insa intre timp o puteti descarca de aici. Pentru ca procesul sa functioneze trebuie sa aveti un stick USB de minim 4 GB introdus in portul USB si desigur ca el trebuie sa fie formatat astfel incat Mac OS X sa poata scrie date pe el.

UPDATE: Avem si o versiune in engleza disponibila, o puteti descarca de aici.

9 COMENTARII

  1. E foarte simplu cu disk utility. Chiar eu mi-am facut Lion bootabil pe dvd si l-am instalat de la zero, fara upgrade de la Snow Leopard.