iOS 5 GM, ce inseamna, cand apare, ce aduce

     iOS 5 Gold Master, GM pe scurt, este versiunea finala a sistemului de operare pe care Apple o lanseaza intai doar pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS dandu-le acesta posibilitatea de a o testa si de a raporta eventualele probleme intalnite. Aceasta versiune a unui sistem de operare este in general lansata pentru dezvoltatori cu aproximativ 2 – 3 saptamani inaintea lansarii din iTunes si de obicei versiunea GM este publicata fara modificari drept versiunea finala a unui sistem de operare. In general, in cazul versiunilor majore ale iOS, Apple lanseaza o versiune GM in cadrul conferintei de prezentare a unor produse si ale functiilor noi implementate in sistemul de operare.

     Anul acesta iOS 5 GM ar trebui sa fie lansat saptamana viitoare, conform unor informatii primite de la parteneri ai Apple, insa daca acest lucru este adevarat atunci tot saptamana viitoare ar trebui sa vedem si conferinta de prezentare a iPhone 5. Aceste versiuni GM contin toate noutatile implementate de catre Apple pentru utilizatori, mai multe decat cele disponibile disponibil in versiunile beta si teoretic ele raman neschimbate pe toate perioada disponibilitatii pentru developeri. Anul trecut iOS 4.2 a fost disponibil in versiune GM pentru cateva saptamani de zile iar cu doar cateva zile inaintea lansarii Apple a facut cateva modificari substantiale lansand o versiune schimbata care a dat peste cap planurile celor de la Dev Team care nu au reusit sa faca o solutie de untethered jailbreak pentru cateva luni de zile.

    iOS 5 GM NU va fi jailbroken sau decodat cu programe noi pentru ca Dev Team asteapta lansarea finala deci nu va faceti sperante ca veti putea instala versiunea GM si veti putea decoda un iPhone cu baseband nedecodabil. iOS 5 GM va putea fi jailbroken pe toate dispozitivele actuale, exceptie facand iPad 2, insa va fi un tethered jailbreak. iOS 5 GM este doar preambulul lansarii iOS 5 si de indata ce apare vom sti absolut tot ce are Apple pregatit pentru utilizatorii sai.

     Acestea fiind spuse, stiti acum ce inseamna o versiune GM a unui sistem de operare.