Iata cum iti poti face un wallpaper animat si personalizat pentru iOS 7 (Video)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=wIzsH-UlJ_Y&w=580&h=370]

  Dupa cum prea bine stiti deja, in iOS 7 compania Apple a implementat un nou sistem care foloseste senzorii de miscare ai terminalelor pentru a ne oferi posibilitatea de a utiliza wallpaper-uri animate cu terminalele noastre. Desi acest sistem consuma resurse, el este utilizat de catre extrem de multe persoane, iar astazi va voi invata cum sa va faceti propriile wallpaper-uri animate personalizate cu imagini proprii. La baza intregului proces sta modificarea unor imagini existente in iOS 7 folosind Photoshop sau alte programe de editare foto, altfel nu veti putea genera wallpaper-urile dorite.

  Pentru a urma procedura trebuie sa aveti instalata in iDevice-uri aplicatia iFile, sau sa folositi un utilitar pentru PC/Mac care sa va permita sa accesati fisierele de sistem, iFunbox fiind util.

  1. Folosind iFile sau iFunbox cu un iDevice conectat la PC navigati catre System/Library/ProceduralWallpapers/ProceduralWallpapers.bundle.
  2. In acel folder veti cauta fisierul bokeh.png pe care il veti copia in PC si il veti redenu in iDevice in bokeh.png.bak. Acest fisier este practic o imagine transparenta in care aveti cateva cerculete goale, iar in acele cerculete va trebui sa pozitionati imagina pe care doriti sa o vedeti miscata pe ecran exact precum vedeti logo-ul iDevice miscat in clipul video de la inceputul acestui articol. Pentru aceasta procedura este util sa folositi Photoshop, background-ul imaginii trebuind sa ramana transparent, insa imaginile pozitionate in acele cercuri nu trebuie sa fie in mod neaparat transparente.
  3. Dupa ce ati efectuat modificarile redenumiti fisierul final in bokeh.png si copiati-l in folderul original in locul celui vechi.
  4. Acum navigati catre Setting>Wallpapers & Brightness, accesati sectiunea Choose Wallpaper si apoi Dynamic, primul wallpaper albastru fiind cel modificat. Alegeti in final locatia in care doriti sa setati wallpaper-ul si el va deveni activ, animatia fiind rulata doar daca aveti dezactivata setarea Reduce Motion din Settings>General>Accessibility.

  Oricare dintre wallpaper-urile din acea sectiune pot fi modificate, fiecare avand o denumire diferita, iar daca doriti puteti inlocui wallpaper-urile existente cu altele facute de catre voi, conditia fiind ca denumirile sa ramana aceleasi. Aceasta procedura functioneaza numai in iOS 7.