X

Apple acuza o companie din China ca ii copiaza logo-ul

     Procesele pe care Apple le poarta in momentul de fata incep par a fi motivat compania sa isi protejeze tot mai “frenetic” brandul propriu. Apple acuza o companie din China ca a copiat formatul logo-ului sau si ca il utilizaeaza pentru a isi promova produsele in tara asiatica si nu numai. In imaginea de mai sus avem o comparatie intre logo-urile celor  2 companii si eu unul sunt uimit de excesul de zel al companiei din Cupertino care considera ca frunza din partea de sus a logo-ului ar semana intr-o anumita masura cu pozitionarea celei din propriul logo.

There’s a leaf so you can tell it’s an apple, but it also contains two Chinese characters. … The orientation is also different, and ours is a totally different shape … .” Besides, he added, “When I started Fangguo, I had never even heard of Apple.

     Problema cu logo-ul companiei chineze nu ar fi prea mare daca ea ar ramane in sectorul de activitate in care era pana de curand inscrisa insa recent ea a incercat sa isi breveteze logo-ul si pentru alte categorii de produse. Vorbim desigur despre netbook-uri, o categorie in care Apple isi are inregistrat logo-ul insa tot nu pot sa inteleg de ce oficialii Apple considera ca respectivele logo-uri ar semana atat de mult. Pana una alta Apple se va judeca in viitorul apropiat cu aceasta companie insa nu cred ca va avea sorti de izbanda.

Disqus Comments Loading...