X

Mac Mini – performante limitate la un pret scazut

     Acum cateva zile v-am spus ca mi-am achizitionat un Mac Mini din SUA si dupa cateva zile de butonare a venit timpul sa va spun si cateva impresii despre el. Venind de la un i7 920 cu un SSD si 6 GB de RAM, ma asteptam ca Mac-ul sa fie mai incet deoarece este echipat cu un HDD de 5400 RPM si asteptarile mele nu au fost fara motiv. Desi Mac-ul are performante foarte bune cand vine vorba de procesor sau RAM, hard disk-ul disponibil in el il limiteaza sever si cand spun sever ma refer la faptul ca functionalitatea OS X-ului se limiteaza grav daca te apuci sa copiezi un fisier de mari dimensiuni sau sa instalezi o aplicatie mare in background.

    Hard disk-urile de 5400 RPM sunt low-end, au timpi de scriere/citire scazuti si acest lucru il observati atunci cand deschideti greu o aplicatie sau cand copiati un fisier de mari dimensiuni si va intrebati cand se termina. Din pacate aceeasi experienta o ofera si Apple in acest Mac Mini care practic este ca un cal cu un picior in ghips, incapabil sa isi arate adevarata valoare pana ii montati un SSD capabil. Procesorul este puternic, RAM-ul este suficient insa fara un SSD veti realiza ca va aveti ceva timp de asteptat cand deschideti o aplicatie sau cand instalati ceva.

   Norocul meu este ca PC-ul are un SSD pe care il voi monta pe Mac de indata ce aflu cat cer cei de la Noumax si iStyle pentru o montare insa daca intentionati sa achizitionati un Mac Mini va recomand sa pregatiti bani si de un SSD dar nu achizitionat de la Apple unde preturile sunt extrem de umflate ci achizitionat de aici sau de aici la un pret mai mult decat decent.

     Nu ma intelegeti gresit, imi place Mac OS X, nu renunt la sistemul de operare, nu regret ca am achizitionat un Mac insa hard disk-ul din el nu e potrivit nevoilor mele. As vrea ca Apple sa ajunga in anul 2011 si cu optiunile standard pentru Mac-uri insa desi produsele sale au preturi umflate, iata ca pentru componente de calitate nu se poate reduce putin profitul.

UPDATE: Se pare ca la Noumax manopera pentru montarea unui al doilea HDD costa 38€ plus TVA, adica in jur de 45€ pret final. Kind of expensive.

This post was last modified on sept. 23, 2011, 10:14 AM 10:14

Disqus Comments Loading...