Noul meu Mac Mini

    De ieri sunt preafericitul posesor al unui Mac Mini cu procesor Intel i7 de 2.7 GHz, restul configuratiei fiind standard, comandat din SUA. Cand am anuntat pe Facebook ca urmeaza sa il primesc am fost intrebat de unde l-am achizitionat si cat a costat produsul in sine. Mac-ul l-am comandat din SUA prin ecomenzi.com(de la care am achizitionat si tableta iPad 2), un website serios care pana acum nu m-a dezamagit, iar pretul total al Mac-ului + un Magic Mouse + o tastatura Apple cu fir a fost de 1310$. In aceasta valoare este inclus pretul din Apple Store cu TVA al tuturor produselor plus transportul plus plata la vama plus comisionul vanzatorului.

    De ce nu l-am cumparat din Romania? Simplu, pentru ca in Romania nu exista posibilitatea sa mi-l configurez si in Romania m-ar fi ajuns cu vreo 300$ mai mult daca as fi luat un model asemanator de la un reseller. De ce am ales Mac Mini? Pentru ca nu aveam nevoie de un MacBook, aveam nevoie de un desktop iar un iMac de 21 inch ar fi reprezentat un pas inapoi fata de monitorul de 24 pe care il am acum iar in iMac de 27 inch ar fi costat mult prea mult avand in vedere ca am deja un PC mai puternic. Daca va tenteaza sa va achizitionati ceva din SUA cereti un pret de la ecomenzi.com pentru a va face o idee cat puteti economisi fata de preturile din Romania, eu am fost multumit de serviciile lor.

     In final trebuie sa le multumesc celor de la evoMAG care m-au ajutat sa gasesc foarte rapid un adaptor pentru prize romanesti si sa imi pornesc Mac-ul altfel acum eram pe drumuri cautand unul.