Parlamentul European voteaza pentru fortarea producatorilor de terminale mobile sa utilizeze un singur standard pentru incarcare

  In cursul acestei zile Parlamentul European a votat cu o majoritate covarsitoare un amendament la legea echipamentelor radio, producatorii de terminale mobile urmand a fi obligati sa utilizeze un singur standard pentru incarcare dispozitivelor proprii. Conform modificarilor votate de catre Parlamentul European, producatorii de terminale mobile au aproape 3 ani la dispozitie pentru a isi schimba strategiile si a implementa un singur tip de port de incarcare in terminale mobile, insa aceasta decizie era asteptata de cativa ani de zile.

The modernised Radio Equipment Directive is an efficient tool to prevent interference between different radio equipment devices. I am especially pleased that we agreed on the introduction of a common charger. This serves the interests both of consumers and the environment. It will put an end to charger clutter and 51,000 tonnes of electronic waste annually. MEPs called for a renewed effort to develop a common charger for certain categories of radio equipment, in particular mobile phones, because it would simplify their use and would reduce unnecessary waste and costs.

  Utilizarea unui standard comun pentru porturile de incarcare ale telefoanelor mobile si tabletelor va deveni obligatorie incepand cu anul 2017, iar cei care nu respecta directivele europene nu-si vor putea comercializa dispozitivele in aceasta regiune. Dupa cum puteti vedea deja din imaginea de mai sus, acum exista pe piata o multitudine de standarde pentru incarcarea dispozitivelor noastre, insa in 3 ani totul se va rezuma la un singur tip de cablu care va putea fi utilizat pentru incarcarea oricarui tip de terminal.