X

Are Romania nevoie de un Apple Store ?

De ani si ani de zile romanii ii cer cu tarie companiei Apple sa deschida un Apple Store fizic in tara noastra, compania americana evitand cu precadere sa deschida vreun magazin in tarile din estul Europei, exceptie facand desigur Rusia.

In toamna cei de la eMAG au deschis eMAG Apple Shop si au demonstrat ca romanii pot sta la coada pentru a cumpara iPhone-uri la pret redus, unii dintre ei crezand probabil ca vor asista la deschiderea unui Apple Store, cand in realitate era vorba despre un colt de magazin ornat cu produse Apple.

In ciuda faptului ca oamenii au stat la coada pentru deschiderea eMAG Apple Shop si in ciuda faptului ca pana anul acesta lumea a stat la coada pentru a cumapara terminale iPhone in momentul lansarii, Romania nu are deocamdata nevoie de un Apple Store.

Daca ati avut curiozitatea sa va uitati la magazinele resellerilor Apple din marile centre comerciale din Romania, atunci cu siguranta ati observat ca acestea sunt mai tot timpul aproape goale, cu 3 – 4 persoane ratacite jucandu-se pe un Mac sau testand un iPhone.

Are Romania nevoie de un Apple Store ?

Romania nu este una dintre acele tari in care exista un numar extrem de mare de oameni dispusi sa cheltuie mii de euro anual pe produse Apple si cei din Cupertino stiu asta, asa ca nu va asteptati la deschiderea unui Apple Store in Romania in urmatorii 3 – 5 ani.

Un preambul pentru deschiderea unui Apple Store in Romania ar fi deschiderea Apple Store Online, insa desigur ca Apple nu are nici asa ceva in tara noastra si e putin probabil ca in urmatorul an sa vedem unul deschis pentru tara noastra.

As putea crede ca un Apple Store Online ar putea fi deschis in Romania peste 2 – 3 ani, insa e greu de facut vreo previziune deocamdata, mai ales ca Romania este una dintre putinele tari in care Apple nu vinde filme si nici nu ofera sistemul iTunes Match deocamdata.

Separat de toate acestea, cel mai important motiv pentru a nu deschide Apple Storen Online sau fizic in Romania este saracia, o saracie care desi aduce zeci de milioane de dolari anual pentru Apple, limiteaza foarte mult perspectivele de evolutie pozitiva in viitor.

Voi ce parere aveti ?

This post was last modified on dec. 6, 2015, 7:59 PM 19:59

Disqus Comments Loading...