X

iOS 10.3 rezolva o problema majora a iPhone

iOS 10.3 rezolva o problema majora a iPhone, conform companiei Apple, aceasta confirmand faptul ca utilizatorii nu au de ce sa isi mai faca griji in vreo privinta. Mai exact, vorbim despre o problema a iOS 10 care a fost prezentata in detaliu de catre presa internationala dupa ce foarte multi americani au fost afectati din cauza ei, autoritatile facand deasemenea multe avertismente publice in legatura cu ea.

Aceasta problema a iOS 10 si a iPhone le permitea unor persoane rau intentionate sa forteze apelarea serviciilor de urgenta de pe terminalele iPhone. Mai exact, diverse link-uri malitioase erau distribuite pe internet, iar cand un utilizator al iPhone cu iOS 10 accesa acel link, el initia automat un apel spre serviciul de urgenta al tarii in care el se afla.

In SUA au fost facute cateva “farse” de acest gen, iar serviciile de urgenta din unele localitati americane au primit mii de apeluri in perioade de cateva ore, blocandu-li-se in acest fel activitatea. Autoritatile i-au rugat pe oameni sa aiba grija ce fel de link-uri acceseaza, insa rezolvarea trebuia sa vina de la compania Apple si intr-un final a venit.

Apple a avut nevoie de cateva luni pentru a rezolva aceasta problema, insa iOS 10.3 o inchide intr-un final, cerandu-le utilizatorilor sa confirme de fiecare data inainte ca un apel sa fie initiat. Acest pas suplimentar are menirea de a asigura utilizatorii de faptul ca apelurile nu sunt initiate fara ca ei sa stie, sau sa aiba aceasta dorinta, deci atacurile pot fi evitate.

“The code only triggered 911 calls from iPhones, exploiting a feature in the smartphone’s software that allows users to click on a phone number and immediately initiate a call. Apple says the update supersedes that capability and now requires users to always press a second confirmation before initiating a call.”

Acestea fiind spuse, toti utilizatorii care au instalat iOS 10.3 in propriile terminale iPhone pot sta linistiti pentru ca nu vor agasa serviciile de urgenta cu apeluri nejustificate.

This post was last modified on mart. 31, 2017, 8:08 AM 08:08

Disqus Comments Loading...