iOS 10.3 rezolva o problema majora a iPhone

iOS 10.3 rezolva o problema majora a iPhone, conform companiei Apple, aceasta confirmand faptul ca utilizatorii nu au de ce sa isi mai faca griji in vreo privinta. Mai exact, vorbim despre o problema a iOS 10 care a fost prezentata in detaliu de catre presa internationala dupa ce foarte multi americani au fost afectati din cauza ei, autoritatile facand deasemenea multe avertismente publice in legatura cu ea.

Aceasta problema a iOS 10 si a iPhone le permitea unor persoane rau intentionate sa forteze apelarea serviciilor de urgenta de pe terminalele iPhone. Mai exact, diverse link-uri malitioase erau distribuite pe internet, iar cand un utilizator al iPhone cu iOS 10 accesa acel link, el initia automat un apel spre serviciul de urgenta al tarii in care el se afla.

In SUA au fost facute cateva “farse” de acest gen, iar serviciile de urgenta din unele localitati americane au primit mii de apeluri in perioade de cateva ore, blocandu-li-se in acest fel activitatea. Autoritatile i-au rugat pe oameni sa aiba grija ce fel de link-uri acceseaza, insa rezolvarea trebuia sa vina de la compania Apple si intr-un final a venit.

Apple a avut nevoie de cateva luni pentru a rezolva aceasta problema, insa iOS 10.3 o inchide intr-un final, cerandu-le utilizatorilor sa confirme de fiecare data inainte ca un apel sa fie initiat. Acest pas suplimentar are menirea de a asigura utilizatorii de faptul ca apelurile nu sunt initiate fara ca ei sa stie, sau sa aiba aceasta dorinta, deci atacurile pot fi evitate.

“The code only triggered 911 calls from iPhones, exploiting a feature in the smartphone’s software that allows users to click on a phone number and immediately initiate a call. Apple says the update supersedes that capability and now requires users to always press a second confirmation before initiating a call.”

Acestea fiind spuse, toti utilizatorii care au instalat iOS 10.3 in propriile terminale iPhone pot sta linistiti pentru ca nu vor agasa serviciile de urgenta cu apeluri nejustificate.

ios 10.3 problema iphone apel

30 COMENTARII

  1. era vrajeala , cica e pt ps4 , era un zvon de la luca todesco , chiar nu il mai inteleg pe pusti si incepe sa enerveze lumea.. pis ăf șett…

  2. Au “rezolvat” si bug-ul care ptr mine a fost foarte bine primit ca puteam sa actualizez aplicatiile care aveau o actualizare mai mare de 100MB prin 4G. dupa ce dadeam actualizare la aplicatie, dadeam un reset la telefon si pleca actualizarea chiar daca avea aplicatia o marime mai mare de 100MB. La iOS 10.3. nu mai merge pe 4G ci doar pe wifi.

  3. Am actualizat ieri Messenger pe date mobile (sau cel puțin așa țin minte); dacă ții neapărat, testez cu următoarea aplicație mai mare de 100 MB care va vrea actualizată.

  4. A întâlnit cineva în urma update la ultima versiune problema întâlnită de mine?
    Pe iPhone 7 Plus, din senin, se blochează butonul Home!
    Propriu zis el funcționează în continuare, dar nu mai are acea vibrație care îți creează senzația de “apăsare”…
    Personal, de vreo 5 ori mi să blocat.
    După fiecare restart își revine.
    Subliniez ca nu am întâlnit această problemă la versiunile anterioare!
    Oare o fi vreun bug?!
    Mulțumesc!

  5. Cred că este bug. Eu am alt bug, de câteva ori/ săptămână, când e blocat telefonul, apăs pe butonul home de câteva zeci de ori și pe ăla de deblocare, dar nimic. Abia după 5 min se aprinde ecranul… Dețin un iPhone 7

  6. sigur nu merge am incercat toate metodele care pe 10.2.1. functionau si tot nimica. eu am viteza mai mare pe telefon decat acasa pe wifi. mobil 100-120Mbps vs acasa 16Mbps FIX

  7. Cine ma poate ajuta si pe mine cu o problema, si anume de ce imi da eroare cand vreau sa fac downgrade de la IOS 10.3 la IOS 2.1.1? Imi apare eroarea 14. Mentionez ca am oprit antivirusul la calculator. Va multumesc.

  8. Am uitat sa specific ca detin un iphone 6. Vreau sa fac downgrade deoarece mi se descarca destul de repede bateria de cand am facut update-ul la IOS 10.3.

  9. Am încercat acum cu o aplicație mai mare de 100 MB, pe care nu o aveam instalată, și, la fel: a finalizat-o fără să mă întrebe nimic.
    Folosesc cont si magazin de România pe rețeaua Orange.