X

Iata ce marime au cele mai folosite smartphone-uri in europa

Diagonala ecranelor smartphone-urilor a fost un subiect extrem de intens de discutie cu doar 3 ani in urma, cand foarte multi criticau phablet-urile pe care toata lumea le vrea azi. Atunci vedeam un iPhone cu ecran de 4 inch drept perfect si am avut acea parere atunci, insa totul se schimba, astfel ca acum n-as mai renunta la ecranul de 5.5 inch al iPhone 7 Plus si multi altii au aceeasi parere.

Un studiu recent pune putin lucrurile in perspectiva si ne arata ce diagonala au ecranele celor mai folosite smartphone-uri din Europa, Asia si America de Nord. Conform acestui studiu, in Europa majoritatea smartphone-urilor au ecrane cu diagonala cuprinsa intre 4.5 si 5 inch, ele reprezentand 37% din total, in America de Nord procentul fiind de 40%.

In urma lor vin smartphone-urile cu ecrane de 5 – 5.5 inch, acestea avand in Europa un procent de 29%, iar in America de Nord 19%, in timp ce in Asia au 22%. Trecand la terminalele cu ecrane de 5.5 – 5 inch, europenii nu le prea prefera, avand 10% din total, insa in America de Nord ele sunt foarte populare, cu 25% din total, in Asia procentul crescand la 29%.

Practic, preferintele consumatorilor s-au schimbat extrem de mult, iar acum sunt cautate in principal terminalele mobile ale caror ecrane au diagonala de 5 – 6 inch. Avand in vedere ca Samsung Galaxy S8 si S8 Plus au ecrane de 5.8 inch si respectiv 6.2 inch introduse in carcase pentru smartphone-uri de 5.2 si 5.5 inch, este usor de inteles spre ce se merge.

Inclusiv Apple este adepta acestui trend, iar asa este usor de inteles de ce iPhone 8 va avea un ecran de 5.8 inch inghesuit in carcasa unuia cu ecran de 4.7 inch.

This post was last modified on mai 5, 2017, 8:45 PM 20:45

Disqus Comments Loading...