X

Facebook: Functia Surpriza Lansata Astazi

Facebook continua lansarea de functii surprinzatoare pentru utilizatorii din lumea intreaga cu unele noi care sunt extins la nivel global in momentul de fata si care vin intr-un moment in care nimeni nu se astepta la ele. In imaginea de mai jos uteti vedea despre ce functii noi ale Facebook este vorba, compania americana folosind recunoasterea faciala si inteligenta artificiala pentru mult mai multe lucruri decat in trecut, dar si mult mai repede decat era de asteptat.

Facebook a inceput sa-i notifice pe utilizatorii sai in legatura cu noile functii printr-o alerta afisata in News Feed, ea spunand ca recunoasterea faciala urmeaza sa fie folosita pentru identificarea pozelor in care apar acestia. Practic, daca o persoan publica o poza cu noi fara ca noi sa stim, Facebook va folosi inteligent artificiala si recunoasterea faciala pentru a ne identifica in respectiva poza, iar noi vom vedea o alerta cu respectiva postare pentru a cere stergerea ei.

Fucntia Surprinzatoare lansata astazi pentru Utilizatori

Facebook va folosi recunoasterea faciala inclusiv pentru a oferi noi metode de protectie impotriva persoanelor care incearca sane fure identitatea in cadrul retelei de socializare, ceva ce oamenii cer de foarte mult timp. Mai mult decat atat, Facebook va folosi recunoasterea faciala pentru a le spune persoanelor cu deficiente de vedere si ce oameni se regasesc in pozele si clipurile video pe care utilizatorii le publica in reteaua de socializare.

Facebook nu va oferi aceasta functie si in Europa, sau Canada, iar asta pentru ca autoritatile din aceste tari interzic utilizarea sistemelor de recunoastere faciala in modurile folosite de catre compania americana. Desigur ca restrictiile nu au oprit Facebook din a face foarte multe lucruri care incalca legea, asa ca sigur analizeaza pozele si datele utilizatorilor europeni, doar ca nu va oferi si functiile bazate pe ele, desi unii dintre cei care au primit mesajul de mai sus erau prezenti la Mobile World Congress 2018 din Barcelona.

This post was last modified on feb. 27, 2018, 8:52 PM 20:52

Disqus Comments Loading...