X

Planeta INCREDIBILA cu TREI SORI care a ULUIT chiar si NASA

Planeta incredibila cu trei sori care a uluit chiar si NASA a fost descoperita recent de catre cercetatori, si vorbim de fapt despre o exoplaneta deoarece se afla in afara sistemului nostru solar. LTT 1445 A b este denumirea pe care aceasta planeta a primit-o de la cercetatori, ea fiind descoperita multumita telescopului TESS, acesta fiind creat de catre agentia spatiala americana special pentru a descoperi asemenea corpuri cosmice.

Planeta a fost descoperita de catre cercetatorii de la Centrul pentru Astrofizica din cadrul Harvard, si anuntata de la NASA dupa ce ai sai cercetatori au verificat calculele facute de catre colegii lor. Planeta descoperita de catre cercetatori este considerata a fi una care are o suprafata cu mult teren stancos, ea orbitand si foarte rapid in jurul stelei sale, avand nevoie de doar 5 zile pentru o rotatie completa.

Planeta INCREDIBILA cu TREI SORI care a ULUIT chiar si NASA

Planeta se afla la doar 22 de ani-lumina de Pamant, iar din moment ce se afla atat de aproape de steaua sa, cercetatorii cred ca temperatura de la suprafata ar atinge nu mai putin de 160 de grade celsius. Avand in vedere temperatura foarte mare inregistrata pe aceasta planeta, e imposibil ca vreo forma de viata sa poata exista acolo, si desigur ca si explorarea nu va fi prea curand posibila, ea fiind deocamdata doar descoperita si cam atat.

“Această planetă supraîncălzită, de aproximativ 1,4 ori mai mare în jurul Pământului. Probabil o planetă stâncoasă, LTT 1445 A b are nevoie de doar cinci zile pentru a merge o dată în jurul stelei sale – un “an” pe această lume, care este la aproximativ 22 de ani lumină de Pământ. Orbita sa extrem de strânsă ajută la explicarea motivului pentru care suprafața sa se ridică la temperaturi de ordinul a 320 de grade Fahrenheit (160 Celsius) – comparabilă cu un cuptor preîncălzit.”

Planeta se afla in preajma altor doua stele care orbiteaza una in jurul celeilalte iar toate trei sunt “stele rosii pitice”, deci planeta are nu mai putin de 3 sori care ii asigura lumina pe tot timpul zilei. Stelele de acest gen nu emit radiatii si caldura la fel de mare precum soarele din sistemul nostru solar, dar au o durata de viata mult mai lunga, iar de aceea temperatura de la suprafata acestei planete nu este mai mare decat cea calculata.

Planeta nu pare sa prezinte deocamdata prea mult interes pentru cercetatori, mai ales ca nu poate gazdui viata, dar poate ca in viitor alte descoperiri o vor face mai interesanta.

This post was last modified on sept. 7, 2019, 2:22 PM 14:22

Disqus Comments Loading...