X

Planeta Marte. Video INCREDIBIL cu Noul Robot Complet UIMITOR

Planeta Marte. NASA a publicat un clip video incredibil care prezinta noul robot care va explora corpul ceresc pentru a ne dezvalui secretele sale, iar ceea ce au realizat americanii este impresionant. Clipul video de mai sus a fost publicat in mai, cand NASA inca lucra la robotul care va ajunge in 2020 pe planeta Marte, planul fiind atunci de a-l transforma intr-un elicopter care se va deplasa mult mai usor pe suprafata intre distante foarte mari.

Planeta Marte. Conform celor de la NASA, dupa ce robotul va ajunge pe suprafata corpului cosmic, in februarie 2021, ar urma sa fie primul aparat de zbor care va zbura efectiv peste suprafata de acolo. Americanii vor sa vada in primul rand cat de usor se poate zbura pe planeta Marte cu aparatele folosite pe pamant, iar in subsidiar robotul va putea explora mai usor si mai rapid o suprafata mai mare decat cel actual.

Planeta Marte. Video INCREDIBIL cu Noul Robot Complet UIMITOR

Planeta Marte. Este cunoscut faptul ca atmosfera de acolo este mult mai subtire, deci aparatele de zbor trebuie sa aiba si greutate mult mai mica decat cele de pe Pamant, iar NASA vrea sa vada ce se intampla cu ele. Dronele ar trebui sa poata zbura fara probleme pe planeta Marte multumita dimensiunilor si greutatii foarte reduse, insa un robot de mari dimensiuni ar putea avea probleme destul de mari in a se ridica de la sol.

“Treaba noastră este de a demonstra că zborul autonom, controlat, poate fi executat în atmosfera marțiană extrem de subțire. Dacă dovedim că zborul cu motor pe Marte poate funcționa, așteptăm cu nerăbdare ziua în care elicopterele Marte pot juca un rol important în explorațiile viitoare ale Planetei Roșii “.

Planeta Marte. Desigur ca acest robot-elicopter va fi unul autonom, deci va trebui sa zboare si singur cand nu va putea fi controlat de pe Pamant, un software special fiind creat pentru acest lucru. Desigur ca aici intervine si o problema mare in ceea ce priveste cartografierea locatiilor de acolo, iar asta pentru ca NASA nu stie foarte bine toate suprafetele de pe planeta Marte, astfel ca robotul ar trebui sa stie singur unde sa aterizeze.

Planeta Marte. Acestea fiind spuse, NASA uimeste cu o premiera mondiala prin ceea ce vrea sa faca cu acest robot, insa ramane de vazut daca va si reusi sa isi duca planurile la indeplinire.

This post was last modified on aug. 29, 2019, 10:04 AM 10:04

Disqus Comments Loading...