X

UBER: MAREA PROBLEMA pe care NIMENI nu a Luat-o in Serios

UBER genereaza o problema de care nimeni nu a stiut, sau nu prea a vrut sa stie, pana in momentul de fata, insa noi informatii ne dezvaluie faptul ca situatia nu e chiar asa precum o credea. Se pare ca acele curse pe care UBER le inregistreaza zilnic genereaza cu 69% mai multa poluare decat cursele pe care le elimina deoarece ai lor clienti isi lasa masinile acasa cand se deplaseaza pe distante mai mari in orase, deci compania ar face mai mult rau.

UBER si Lyft sunt prezentate ca fiind la fel de rele pentru poluare de catre un nou studiu publicat recent, acesta spunand ca ambele companii genereaza la fel de multa poluare cu ale lor curse in raport cu deplasarile pe care le inlocuiesc. Studiul are in vedere faptul ca oamenii care aleg UBER renunta sa mai foloseasca mijloacele de transport in comun, bicicletele, sau mersul pe jos, deci asa se genereaza poluare mai mare in raport cu alte metode de transport.

UBER: MAREA PROBLEMA pe care NIMENI nu a Luat-o in Serios

UBER a incercat sa le fere bonusuri pentru curse celor care folosesc masini electrice in locul celor conventionale, dar n-a prea avut succes, acestea fiind oricum disponibile in numar destul de mic. UBER inca incearca sa ii convinga pe oameni sa faca si curse in grup daca merg spre aceeasi locatie, si le ofera informatii despre mijloacele de transport in comun, dar tot e considerata ca fiind o problema mare din punct de vedere al poluarii, deci masurile n-au succes.

“Creșterea explozivă a serviciilor de călătorie, inclusiv Uber și Lyft, crește poluarea climatică și congestionarea urbană. Întrucât criza climatică devine și mai urgentă, este mai important ca niciodată ca industria care circulă să contribuie la un sistem de transport mai durabil și mai durabil în carbon. Analiza noastră arată că astăzi călătoriile pline de călătorie au ca rezultat o medie cu aproximativ 69% mai mare de poluare climatică decât călătoriile pe care le efectuează.”

UBER a raspuns in fata acestui studiu, si puteti vedea mai jos afirmatiile celor din SUA, dar aceasta nu e prima oara cand platforma e acuzata ca genereaza multa poluare, in trecut fiind acuzata ca genereaza si congestie in orase. Desigur ca acuzatii de acest gen vor mai veni, iar UBER nu prea are cum sa le combata eficient deoarece realitatea este ca prezenta masinilor platformei in trafic genereaza mai multa congestie decat in mod normal, dar si mai multa poluare.

“Ne dorim ca Uber să fie o parte a soluției de abordare a schimbărilor climatice, prin colaborarea cu orașele pentru a ajuta la crearea unui viitor de transport scăzut de carbon. Pentru a debloca oportunitățile pe care le avem pentru a reduce emisiile, vom continua să investim în produse și să pledăm pentru politici care reduc proprietatea mașinilor, să promoveze mai multe călătorii în comun și să susținem adoptarea mai mare de biciclete, scutere, vehicule ecologice și utilizarea mijloacelor de transport în comun.”

UBER ar putea rezolva problema poluarii daca ar inchiria masini electrice pe care sa le ofere soferilor, dar problemele privind congestiile din trafic nu vor fi rezolvate decat prin reducerea costurilor curselor.

This post was last modified on feb. 25, 2020, 9:41 PM 21:41

Disqus Comments Loading...