X

Planeta Marte: Prima IMAGINE cu Elicopterul ce va fi Trimis

Planeta Marte urmeaza sa fie explorata de catre NASA cu ajutorul mini elicopter, nu drona, agentia spatiala americana folosind acest termen desi se vede foarte clar ca e vorba despre o masinarie de zbor de mici dimensiuni. NASA va trimite pe planeta Marte un nou robot care sa o exploreze, iar acesta va avea atasat si mini elicopterul care va zbura peste suprafata, fiind primul de acest gen care va zbura pe o alta planeta, conform agentiei americane.

Planeta Marte va fi explorata de catre acest elicopter de mici dimensiuni care va functiona in baza energiei solare, deci va avea un motor electric pe care NASA il conecteaza la o baterie care se incarca folosind panouri solare. Se pare ca elicopterul va fi prins de partea inferioara a robotului pe care NASA il va trimite pe planeta Marte, iar el va fi protejat cu materiale speciale pentru a nu fi afectat de obiectele care exista atmosfera, si care l-ar putea distruge la aterizare.

Planeta Marte: Prima IMAGINE cu Elicopterul ce va fi Trimis

Planeta Marte va fi avea zonele greu accesibile explorate de catre acest elicopter, adica acolo unde robotul nu va putea ajunge, va fi trimis acest elicopter pentru a analiza mai bine suprafata. Nu se cunosc deocamdata si detaliile tehnice ale elicopterului, insa cel mai probabil nu va putea zbura pentru o perioada lunga de timp pe planeta Marte, acolo unde aerul nu e totusi la fel de dens precum pe Pamant, deci ar putea fi mai greu de controlat.

“Treaba noastră este de a demonstra că zborul autonom, controlat, poate fi executat în atmosfera marțiană extrem de subțire. Întrucât elicopterul nostru este proiectat ca un test de zbor al tehnologiei experimentale, nu poartă instrumente științifice. Dar dacă dovedim că zborul cu motor pe Marte poate funcționa, așteptăm cu nerăbdare ziua în care elicopterele Marte pot juca un rol important în explorațiile viitoare ale Planetei Roșii.”

Planeta Marte ar putea avea si primele probe de sol transportate de catre acest elicopter din zone greu accesibile, adica fie de pe munti, coline, sau cratere in care nu se poate intra. NASA ar putea explora deasemenea si pesteri intunecate in care in mod normal robotii sai nu pot intra, folosirea elicopterului pentru explorarea de pe planeta Marte aducand foarte multe oportunitati pentru cercetatori de a descoperi o multitudine de lucruri noi.

Planeta Marte trebuia sa devina gazda pentru noul robot si elicopter in prima parte a anului 2021, dar avand in vedere ca activitatea NASA e perturbata de Coronavirus, programul e cam dat peste cap.

This post was last modified on apr. 1, 2020, 3:44 PM 15:44

Disqus Comments Loading...