X

NASA: ATENTIONARE pentru un ASTEROID cu Marime de Peste 3 KM

  • NASA a descoperit acest asteroid in cursul anului 1998 si a ales denumirea 1998 OR2, incluzand si anul descoperirii.
  • NASA a stabilit ca asteroidul are un diametru cuprins intre 2 si 4 kilometri, deci ar putea avea in realitate undeva pe la peste 3 kilometri.
  • NASA il monitorizeaza de peste 22 de ani, iar el va trece pe langa Pamant la finalul lunii aprilie.

NASA a emis o noua avertizare pentru un asteroid care are denumirea 1998 OR2, acesta fiind descoperit acum 22 de ani, dar peste doar cateva saptamani va trece pe langa Pamant. Cu un diametru cuprins intre 2 si 4 kilometri, acest asteroid se deplaseaza cu viteza de cativa zeci de mii de kilometri la ora prin univers, iar NASA e obligata sa emita orice fel de avertizari care privesc asteroizii de dimensiuni foarte mari care ajung relativ aproape de planeta noastra.

NASA sustine ca nu exista vreun pericol real ca acest asteroid sa loveasca Pamantul, mai ales ca va trece la 3.9 milioane de mile de Pamant, adica undeva de vreo 17 ori distanta dintre planeta si Luna. Problema sta totusi in faptul ca asteroizii pot avea modificata traiectoria prin calatoriile lor din univers, iar NASA trebuie sa emita avertizari cu privire la ei, chiar daca n-am putea face prea multe in cazul in care unul mare s-ar indrepta spre Pamant.

NASA urmareste un asteroid urias care se apropie de Pamant

Inregistrare cu asteroidul 1998 OR 2 monitorizat de catre NASA.

NASA a spus in multe randuri ca daca un asteroid mare de cativa kilometri ar lovi Pamantul, ar provoca distrugeri uriase, cel putin continentale, insa exista multe variabile care trebuie luate in calcul. In orice caz, cel putin cateva milioane de oameni ar muri daca un asteroid precum cel 1998 OR2 ar lovi Pamantul, insa in realitate ar putea fi vorba despre zeci de milioane de oameni morti, si despre distrugeti care in bani ar fi extraordinar de mari, conform NASA.

NASA stie totusi ca acum nu exista un pericol real, cand asteroidul va lovi Pamantul pe 29 aprilie, dar cei interesati vor putea oricum sa il urmareasca daca au un telescop potrivit la indemana. Va trebui sa nu dormiti in perioada in care acest asteroid va trece la suficient de mica apropiere de Pamant, dar pentru ca NASA spune ca va fi la o distanta considerabila de planeta, perioada in care el va fi vizibil, chiar si prin telescop, ar trebui sa fie mare.

NASA emite in mod frecvent alerte pentru asteroizi de mari dimensiuni care se apropie de Pamant, iar acum nu vedem nimic diferit fata de ceea ce am vazut de la agentia spatiala americana in trecut.

This post was last modified on apr. 10, 2020, 11:58 AM 11:58

Disqus Comments Loading...