BANCA Transilvania: Notificarea AVERTIZARII Transmisa Clientilor din Romania

BANCA Transilvania Notificarea AVERTIZARII Transmisa Clientilor Romania

BANCA Transilvania ii notifica pe toti clientii sai din Romania in legatura cu o avertizare foarte serioasa pe care ar trebui sa o aiba acum in vedere, iar asta deoarece ei trebuie sa fie constienti de o situatie cu potential periculos. Vorbim despre 4 metode prin care clientii BANCA Transilvania, dar nu numai, pot fi pacaliti sa-si cedeze datele personale, sau chiar sa aiba banii furati de catre diverse persoane de rea credinta, fara sa stie ce se intampla.

BANCA Transilvania ne vorbeste initial despre email-uri iar asta pentru ca una dintre principalele metode prin care sunt derulate atacurile de tip phishing implica email-urile trimise oamenilor pentru a-I pacali sa actioneze intr-un anumit mod, sau altul. De obicei, email-urile contin informatii menite sa ii sperie pe oameni sa isi cedeze datele personale intr-o clona a unui website al BANCA Transilvania, sau sa instaleze o aplicatie malitioasa.

BANCA Transilvania: Notificarea AVERTIZARII Transmisa Clientilor din Romania

BANCA Transilvania aduce in discutie inclusiv retelele de socializare, iar asta ca pe Facebook sunt foarte multe pagini false facute pentru a imita paginile reale ale institutiilor financiare, sau ale altor companii importante din Romania, si nu numai. BANCA Transilvania spune ca acelasi lucru se intampla inclusiv pe Instagram, Twitter, TokTok, sau chiar Pinteres, deci trebuie sa fim extrem de vigilenti, indiferent ce tipuri de platforme utilizam.

BANCA Transilvania spune ca atacurile de tip phishing pot fi desfasurate inclusiv prin apeluri telefonice, sau chiar prin mesaje de tip SMS, iar aici vigilenta trebuie sa fei foarte ridicata din partea noastra pentru a fi in siguranta. Problema este mare in special in cazul SMS-urilor care pot continelink-uri catre website-uri malitioase, fie ca sunt clone ale altora reale, fie ca ne recomanda sa instalam aplicatii malitioase in telefoane.

BANCA Transilvania a publicat aceast avertizare pentru a incerca sa ii protejeze pe romani impotriva problemelor majore reprezentate de atacurile de tip phishing, insa realitatea este ca oamenii trebuie sa stie cum sa se protejeze si singuri impotriva lor.